Рецепт Варення з ревеню в мультиварці фото

Варення з ревеню в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ревінь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви готуєте варення невеликими порціями, то в такому випадку його дуже зручно варити в мультиварці. У ній ви можете зробити будь-яке варення, а для початку я пропоную вам відмінний варіант з ревеню.

Опис приготування:

У нашій родині ніколи не робили на зиму варення одного або двох видів, навпаки, на полицях в погребі стояло багато баночок з варенням з різних фруктів і навіть овочів, це дуже зручно, адже кожен може взяти свою улюблену. А з появою в нашому будинку розумної техніки робити заготовки стало ще простіше, і зараз я хочу розповісти вам, як приготувати варення з ревеню в мультиварці. Ревінь вже якраз дозрів, тому з нього ми вже можемо зварити перше літнє варення з незвичайним трохи кислуватим смаком. І мультиварка для цього завдання підходить ідеально, з нею ми швидко і легко приготуємо пару баночок ароматного зеленого ласощі, і у нас залишиться ще багато місця на полицях для іншого, більш пізнього варення. Тому негайно приступимо до справи, а для цього нам потрібно тільки зібрати врожай і зробити варення з ревеню в мультиварці в домашніх умовах.

1) Насамперед ревінь необхідно очистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Перекладаємо його в глибоку миску і засипаємо цукром, тепер ревінь необхідно залишити приблизно на 3-4 годину, за цей час він повинен пустити сік.

2) Коли цукор розтане і від ревеню утвориться достатня кількість соку, ми перекладаємо отриману масу в чашу мультиварки, включаємо режим"Гасіння" і встановлюємо час 1 час. Якщо ви будете готувати варення з закритою кришкою, то вам потрібно прибрати клапан, або ви просто можете відкрити кришку і варити його так.

3) Готове варення можна їсти відразу, воно дуже смачне і у нього незвичайний зеленуватий відтінок. А можете помістити його в стерилізовану баночку і закатати, а восени відкрити варення і насолодитися його відмінним смаком.

У мене невеликий обсяг чаші мультиварки, тому і варення виходить зовсім мало, якщо у вас обсяг більше, то ви можете збільшити кількість інгредієнтів, тоді у вас вийде не одна баночка, а дві або навіть три.


  • Стебла ревеню - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
У нашій родині ніколи не робили на зиму варення одного або двох видів, навпаки, на полицях в погребі стояло багато баночок з варенням з різних фруктів і навіть овочів, це дуже зручно, адже кожен може взяти свою улюблену. А з появою в нашому будинку розумної техніки робити заготовки стало ще простіше, і зараз я хочу розповісти вам, як приготувати варення з ревеню в мультиварці. Ревінь вже якраз дозрів, тому з нього ми вже можемо зварити перше літнє варення з незвичайним трохи кислуватим смаком. І мультиварка для цього завдання підходить ідеально, з нею ми швидко і легко приготуємо пару баночок ароматного зеленого ласощі, і у нас залишиться ще багато місця на полицях для іншого, більш пізнього варення. Тому негайно приступимо до справи, а для цього нам потрібно тільки зібрати врожай і зробити варення з ревеню в мультиварці в домашніх умовах.

1) Насамперед ревінь необхідно очистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Перекладаємо його в глибоку миску і засипаємо цукром, тепер ревінь необхідно залишити приблизно на 3-4 годину, за цей час він повинен пустити сік.

2) Коли цукор розтане і від ревеню утвориться достатня кількість соку, ми перекладаємо отриману масу в чашу мультиварки, включаємо режим"Гасіння" і встановлюємо час 1 час. Якщо ви будете готувати варення з закритою кришкою, то вам потрібно прибрати клапан, або ви просто можете відкрити кришку і варити його так.

3) Готове варення можна їсти відразу, воно дуже смачне і у нього незвичайний зеленуватий відтінок. А можете помістити його в стерилізовану баночку і закатати, а восени відкрити варення і насолодитися його відмінним смаком.

У мене невеликий обсяг чаші мультиварки, тому і варення виходить зовсім мало, якщо у вас обсяг більше, то ви можете збільшити кількість інгредієнтів, тоді у вас вийде не одна баночка, а дві або навіть три.

Схожі рецепти