Рецепт Варення з ревеню на зиму фото

Варення з ревеню на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Ревінь
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Настав найкращий час для приготування варення з ревеню, так що поки стебла цього рослини не загрубелі, давайте приготуємо їх них відмінне частування, яке буде радувати наc взимку.

Це зараз такі ласощі зустрінеш не часто, і багато господинь поняття не мають, як приготувати варення з ревеню на зиму, і що це взагалі за рослина таке. Однак за часів наших бабусь, коли заготовки робили з того, що виросте на городі, пару баночок цього варення завжди стояло на полицях в кожному будинку, так принаймні було в селі моєї бабусі. Я дуже любила ласувати цією смакотою, вже дуже мені подобався кислуватий смак такого варення. А зараз знайти ревінь можна у великих супермаркетах або, що ще краще, на ринку, я сама щороку роблю варення з ревеню на зиму в домашніх умовах, воно неймовірно смачне і корисне, кращого частування для холодних вечорів годі й шукати.

  • Стебла ревеню - 500 грам
  • Цукрова пудра - 280 грам
  • Гілочка розмарину - 1 штука
варення з ревеню на зиму - фото крок 1
Для початку ретельно промиваємо молоді стебла ревеню під водою і очищаємо їх від шкірки, потім нарізаємо і викладаємо в глибоку миску. Засипаємо ревінь цукровою пудрою, перемішуємо все і накриваємо миску харчовою плівкою, залишаємо на ніч, щоб ревінь пустив сік.
варення з ревеню на зиму - фото крок 2
Вранці перекладаємо ревінь разом з соком в каструльку, додаємо гілочку розмарину і ставимо на вогонь. Варимо варення протягом 5-10 хвилин після закипання, постійно помішуючи.
варення з ревеню на зиму - фото крок 3
Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і закриваємо щільно кришкою.
варення з ревеню на зиму - фото крок 4
Таке варення слід зберігати в прохолодному місці, а відкриті баночки ставити в холодильник.

Схожі рецепти