Рецепт Варення з ревеню з апельсином фото

Варення з ревеню з апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Ревінь
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Хоча до зиязиках холодів ще довго, але вже зараз можна приступати до приготування заготовок. Найперше літній варення ми зробимо з ревеню з додаванням апельсинів. Незвично і неймовірно смачно.

Якщо вам пощастило, так само як і мені, і у вас є свій город, але якому вже якраз виріс і дозрів ревінь, то пора починати готувати варення з ревеню з апельсином в домашніх умовах. Я вже не знаю в кого як, але для мене таке варення найсмачніше на світі, тому що мені шалено подобається кислуватий смак ревеню, а з апельсинами виходить взагалі відмінно. Ось дістанеш восени або взимку баночку такого ласощі, з'їсти пару ложечок з чаєм і відразу настрій піднімається. А які з цим варенням виходять пироги - просто смакота, а ще пиріжки і багато інших ласощів. Загалом, з цим простим рецептом варення з ревеню з апельсином ви можете всю зиму насолоджуватися смачним частуванням і готувати для своїх рідних відмінну випічку.

  • Стебла ревеню - 2 кілограма
  • Апельсин - 3-4 штук
  • Цукор - 2, 5-3 кілограма
варення з ревеню з апельсином - фото крок 1
Насамперед готуємо всі інгредієнти, очищаємо ревінь від шкірки, промиваємо апельсини, відміряє цукор.
варення з ревеню з апельсином - фото крок 2
Потім нарізаємо ревінь і апельсин (разом з цедрою) на невеликі шматочки і викладаємо в каструлю.
варення з ревеню з апельсином - фото крок 3
Тепер нам необхідно зважити отриману масу і додати в каструлю цукор (частка 1:1). У мене маса ревеню з апельсином вийшло 2, 8 кг, тому стільки ж цукру я і поклала. Ми залишаємо все на півгодинки, поки інгредієнти не пустять сік.
варення з ревеню з апельсином - фото крок 4
Як тільки з'явився сік, ставимо каструлю на вогонь.
варення з ревеню з апельсином - фото крок 5
Коли маса закипить, знімаємо з неї піну і зменшуємо вогонь. Варимо все хвилин 20, час від часу помішуючи.
варення з ревеню з апельсином - фото крок 6
Поки варення кипить, ми стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом, наприклад, за допомогою пароварки.
варення з ревеню з апельсином - фото крок 7
Через 20 хвилин розливаємо гаряче варення по банках, закручуємо їх кришками і вкутуємо в рушник, залишаємо так до повного охолодження.

Схожі рецепти