Варення з ревеню і полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Варення - це величезне поле для експериментів, адже його можна варити з різних фруктів, овочів і ягід, а також змішувати їх один з одним, отримуючи при цьому цікаві і досить незвичайні поєднання.
Того чудово часу, коли на ринку будуть в достатку продавати фрукти, ягоди та овочі майже безкоштовно, ще потрібно трохи почекати, але це не означає, що ми можемо розслабитися і зовсім забути про заготовки, адже пора збирати урожай ревеню і варити смачне варення з ревеню і полуниці. Це відмінний варіант для тих, хто любить незвичайні поєднання і не боїться експериментувати, у ревеню досить терпкий кислуватий смак, полуниця ж, навпаки, солодка ягода, якщо додати ще й лимонний сік, то смак вийде дивовижний. Для мене цей рецепт приготування варення з ревеню і полуниці один з найулюбленіших, тому що мені не дуже подобається нудотно солодке варення, а ось таке, з кислинкою, як раз відмінно для мене підходить. Ви можете їсти його просто так з чаєм або кавою, можете намазати на шматочок булочки або ж приготувати з цим варенням смачний пиріг, загалом, для нього завжди знайдеться застосування.
- Стебла ревеню - 1 кілограм
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Лимон - 1 штука