Рецепт Варення з ревеню і полуниці фото

Варення з ревеню і полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ягоди , Полуниця , Ревінь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Варення - це величезне поле для експериментів, адже його можна варити з різних фруктів, овочів і ягід, а також змішувати їх один з одним, отримуючи при цьому цікаві і досить незвичайні поєднання.

Опис приготування:

Того чудово часу, коли на ринку будуть в достатку продавати фрукти, ягоди та овочі майже безкоштовно, ще потрібно трохи почекати, але це не означає, що ми можемо розслабитися і зовсім забути про заготовки, адже пора збирати урожай ревеню і варити смачне варення з ревеню і полуниці. Це відмінний варіант для тих, хто любить незвичайні поєднання і не боїться експериментувати, у ревеню досить терпкий кислуватий смак, полуниця ж, навпаки, солодка ягода, якщо додати ще й лимонний сік, то смак вийде дивовижний. Для мене цей рецепт приготування варення з ревеню і полуниці один з найулюбленіших, тому що мені не дуже подобається нудотно солодке варення, а ось таке, з кислинкою, як раз відмінно для мене підходить. Ви можете їсти його просто так з чаєм або кавою, можете намазати на шматочок булочки або ж приготувати з цим варенням смачний пиріг, загалом, для нього завжди знайдеться застосування.

  • Стебла ревеню - 1 кілограм
  • Полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма
  • Лимон - 1 штука
варення з ревеню і полуниці - фото крок 1
Насамперед ми, звичайно ж, очищаємо ревінь і гарненько його промиваємо, потім нарізаємо на невеликі шматочки.
варення з ревеню і полуниці - фото крок 2
Засипаємо нарізані ревінь цукром і залишаємо на 2-3 часика, щоб він пустив сік.
варення з ревеню і полуниці - фото крок 3
Потім ми перекладаємо ревінь разом з соком в каструльку і ставимо її на вогонь. Доказом масу до кипіння, знімаємо піну і варимо ревінь протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
варення з ревеню і полуниці - фото крок 4
Поки ревінь вариться, ми промиваємо, очищаємо і нарізаємо полуницю на шматочки.
варення з ревеню і полуниці - фото крок 5
Через 10 хвилин викладаємо її в каструлю, перемішуємо все і готуємо варення ще 20 хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння вливаємо в каструлю сік одного лимона, знову все перемішуємо.
варення з ревеню і полуниці - фото крок 6
Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і закочує їх. Варення виходить дуже ароматне і неймовірно смачне, впевнена, воно вам сподобається. Смачного!

Схожі рецепти