Варення з ревеню і пасльону
(покроковий рецепт з фото)
Основні складові цих ласощів - стебла ревеню і ягоди пасльону, які відмінно гармонують один з одним. Ревінь надає варення легку кислинку, а паслін дарує яскравий колір і приємний аромат.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно один літр готового продукту. У гарячому вигляді це незвичайне варення має рідку консистенцію, але після охолодження стає густим і схожим на джем. Приступимо!
- Ревінь - 450-500 грам (очищений)
- Ягоди пасльону - 150-200 грам
- Цукровий пісок - 300-350 грам
Для приготування варення попередньо очистіть стебла ревеню і поріжте їх невеликими шматочками. Ягоди пасльону можна використовувати як в свіжому, так і замороженому вигляді.
Помістіть шматочки ревеню і паслін в товстостінну посуд. При використанні заморожених ягід, заздалегідь розморожувати їх необов'язково.
Всипте в ємність з ягодами і ревенем цукровий пісок, а потім добре перемішайте.
Проваріть суміш при помірному нагріванні протягом 10-15 хвилин, періодично перемішуючи її.
При необхідності тривалого зберігання розлийте гаряче варення з ревеню і пасльону в стерильні банки. Якщо це не потрібно, дайте готовому варення охолонути і подавайте на додаток до улюбленої випічки або в якості самостійного десерту.