Рецепт Варення з кульбаб і ревеню фото

Варення з кульбаб і ревеню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень
Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Подібне варення на основі кульбаб і ревеню готують в деяких скандинавських країнах. За консистенцією воно нагадує густий ароматний сироп. Таке варення часто додають в випічку для смаку.

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт приготування варення з кульбаб і ревеню в домашніх умовах. Підготуйте кульбаби без зелених стеблинок. Можете заздалегідь обскубати пелюсточки, щоб не затягувати процес. Готове варення має масу корисних властивостей! Їжте на здоров "я!

  • Кульбаби - 60 штук (жовті квіти)
  • Ревінь - 2 штуки (стебло)
  • Вода - 1 літр
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - За смаком
варення з кульбаб і ревеню - фото крок 1
Ревінь промиваємо та нарізаємо шматочками.
варення з кульбаб і ревеню - фото крок 2
Складаємо ревінь в каструлю. Заливаємо водою, також видавлюємо сік одного лимона. Жовті листочки з кульбаб перебираємо, промиваємо і кладемо в каструлю. Варимо все разом на повільному вогні 40 хвилин. Потім проціджуємо масу через марлю і повертаємо в каструлю, кладемо цукор (що дорівнює об'єму отриманої маси). Перемішуємо і варимо до кипіння, а потім - до загустіння маси.
варення з кульбаб і ревеню - фото крок 3
Готове варення розливаємо по чистим скляних баночках. Охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти