Варення з кульбаб і яблук
(покроковий рецепт з фото)
Кульбабова варення вважається певним делікатесом, і в цьому немає нічого дивного, адже воно має яскравий "річним" смаком і прекрасними корисними властивостями. Яблука додають характерну кислинку!
Приготуємо варення з кульбаб і яблук в домашніх умовах. Для цього варення знадобляться пелюстки кульбаб і будь-які зелені яблука з кислинкою. Цукор розраховується за формулою: на кожних 600 мл. Соку - 500 грамів цукру. Нічого страшного, якщо частина пелюсток потрапить в варення, це навіть красиво!
- Пелюстки кульбаби - 100 грам
- Цедра лимону - 500 грам
- Яблука зелені - 500 грам
- Цукор - За смаком
Яблука промийте і поріжте, видаливши попередньо серцевину і шкірку (можна і не видаляти).
Перекладіть яблука в глибоку каструлю, додайте цедру лимона. Додайте половину промитих пелюсток кульбаби. Залийте 1, 5 літра холодної води. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 1 час.
Процідіть масу через марлю, а потім поверніть в сотейник. Додайте цукор (500 грамів на 600 мл. Соку). Варіть до кипіння, а потім ще 20 хвилин. При цьому варення потрібно постійно помішувати. Готове варення остудіть і розлийте по чистим скляним банкам.