Рецепт Варення з кульбаб для печінки фото

Варення з кульбаб для печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень
Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 30
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Здоров'я печінки складно переоцінити. Тому берегти цей орган слід з юності. Але буває, болячки самі навалюються як мана. Читайте, як приготувати варення з кульбаб для печінки.

Опис приготування:

1. Зриваємо жовті суцвіття кульбаби. Відразу заливаємо їх водою на 15-18 годин.

2. Віджимаємо квіти, намагаючись не пошкодити їх. Можна також виймати квіти шумівкою і викладати на паперовий рушник.

3. Складаємо кульбаби в каструлю, заливаємо кип'яченою водою. Кип'ятимо на середньому вогні 20 хв. Час від часу помішуйте масу.

4. Лимон необхідно подрібнити. Для цього гарненько його вимийте і розріжте. Дістаньте кісточки і видаліть білі плівки з серцевини, якщо вони жорсткі. Потім лимон можна дуже дрібно нарізати або подрібнити за допомогою блендера.

5. Насипаємо в каструлю цукор і лимонну кислоту, додаємо також подрібнені лимони. Варимо протягом 5 хвилин, помішувати. Помішувати варення найкраще дерев'яною ложкою.

6. Прибираємо каструльку з плити і проціджуємо трохи остигнула масу через марлечку. Якщо ви хочете зробити абсолютно прозоре варення, процідіть його кілька разів. Тепер поверніть масу на плиту і варіть ще пару хвилин, потім остудіть.

7. Розкладіть варення по банках, коли воно охолоне. Закочувати його необов'язково. Досить щільної кришки.

Варення їмо натще. Людям із захворюваннями печінки рекомендується приймати його в розчиненому вигляді - в чаї з розторопші або звичайному зеленому чаї.

Доброго здоров'я, друзі!


  • Соцветия одуванчиков- 300-400 штук
  • Вода кип'ячена - 0, 5 L
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимон - 1-2 штук
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
1. Зриваємо жовті суцвіття кульбаби. Відразу заливаємо їх водою на 15-18 годин.

2. Віджимаємо квіти, намагаючись не пошкодити їх. Можна також виймати квіти шумівкою і викладати на паперовий рушник.

3. Складаємо кульбаби в каструлю, заливаємо кип'яченою водою. Кип'ятимо на середньому вогні 20 хв. Час від часу помішуйте масу.

4. Лимон необхідно подрібнити. Для цього гарненько його вимийте і розріжте. Дістаньте кісточки і видаліть білі плівки з серцевини, якщо вони жорсткі. Потім лимон можна дуже дрібно нарізати або подрібнити за допомогою блендера.

5. Насипаємо в каструлю цукор і лимонну кислоту, додаємо також подрібнені лимони. Варимо протягом 5 хвилин, помішувати. Помішувати варення найкраще дерев'яною ложкою.

6. Прибираємо каструльку з плити і проціджуємо трохи остигнула масу через марлечку. Якщо ви хочете зробити абсолютно прозоре варення, процідіть його кілька разів. Тепер поверніть масу на плиту і варіть ще пару хвилин, потім остудіть.

7. Розкладіть варення по банках, коли воно охолоне. Закочувати його необов'язково. Досить щільної кришки.

Варення їмо натще. Людям із захворюваннями печінки рекомендується приймати його в розчиненому вигляді - в чаї з розторопші або звичайному зеленому чаї.

Доброго здоров'я, друзі!

Схожі рецепти