Варення з кульбаб без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижне ароматне варення з кульбаб можна заготовити і без варіння, холодним способом. Вам доведеться потрудитися над квітками трохи довше, але і корисних речовин збережеться більше.
За допомогою цього рецепта ви приготуєте корисне і смачне варення з кульбаб без варіння. Так, так, без варіння. В такому варення зберігаються всі корисні речовини. Рецепт приготування дуже простий, але запасайтесь терпінням: над квітками доведеться потрудитися. Отже, готуємо.
1. Збираємо для початку квітки кульбаби. Можна відразу озброїтися ножицями і обрізати тільки квітки - жовті пелюстки без квітколожа. А можна зібрати і вдома за столом спокійно обрізати яскраві пелюстки.
2. Викладаємо пелюстки в банку, пересипаючи їх цукром. Можна залити рідким медом і перемішати.
3. І протягом трьох днів перемішуємо варення кілька разів на день. Цукор повинен розчинитися. Пелюстки, залиті медом, перемішувати не потрібно.
4. Потім розкладаємо варення на цукрі в невеликі, обов'язково сухі і стерилізовані банки. Перевертаємо вниз шийкою і наполягаємо два тижні. Потім можна вживати заготовочкі або поставити варення в холодильник на зберігання.
Варення на меду теж можна вживати через два тижні.
- Квітки кульбаби - 500 грам
- Цукор - 750 грам
1. Збираємо для початку квітки кульбаби. Можна відразу озброїтися ножицями і обрізати тільки квітки - жовті пелюстки без квітколожа. А можна зібрати і вдома за столом спокійно обрізати яскраві пелюстки.
2. Викладаємо пелюстки в банку, пересипаючи їх цукром. Можна залити рідким медом і перемішати.
3. І протягом трьох днів перемішуємо варення кілька разів на день. Цукор повинен розчинитися. Пелюстки, залиті медом, перемішувати не потрібно.
4. Потім розкладаємо варення на цукрі в невеликі, обов'язково сухі і стерилізовані банки. Перевертаємо вниз шийкою і наполягаємо два тижні. Потім можна вживати заготовочкі або поставити варення в холодильник на зберігання.
Варення на меду теж можна вживати через два тижні.