Рецепт Варення з полуниці п'ятихвилинка фото

Варення з полуниці п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
На швидку руку
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Коли свіжої полуниці все вже наїлися, саме час згадати цей простий рецепт варення з полуниці (п'ятихвилинка)! Варення просто і швидко готується, а виходить дуже смачним і корисним.

Опис приготування:

Цей простий рецепт варення з полуниці п'ятихвилинка сподобається всім любителям свіжої полуниці. Ясне діло, взимку її дістати дуже складно, але ось в такому варення вона і виглядає і пахне майже як свіжа, тільки ще й солодка при цьому. Так що, як кажуть, навіщо платити більше, якщо можна заздалегідь зварити варення п'ятихвилинку з полуниці?

Рецепт?

1. Клубнику чистим, перебираємо і моєму, очищаючи від дрібного сміття.

2. Укладаємо очищені ягоди в глибоку каструлю, і засипаємо цукром.

3. Ми залишаємо на деякий час в сторонці, щоб полуниця пустила сік, а цукор підтанув.

4. Як тільки полуниця пустила сік, - відразу ж відправляємо на вогонь.

5. Варимо на середньому вогні, щоб залишки цукру розтанули, і доводимо до кипіння.

6. Як закипить - проварити ще 5 хвилин, і знімемо пінки.

Готово! Розливаємо наше варення по стерилізованим банкам і закочує на зиму. Зберігаємо в перевернутому положенні, укутавши ковдрами, до повного охолодження, а вже потім - в будь-якому прохолодному темному місці. Думаю, багатьом з вас такий рецепт варення з полуниці п'ятихвилинка вже знаком, А якщо ні, - обов'язково спробуйте, він того вартий!


  • Полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
Цей простий рецепт варення з полуниці п'ятихвилинка сподобається всім любителям свіжої полуниці. Ясне діло, взимку її дістати дуже складно, але ось в такому варення вона і виглядає і пахне майже як свіжа, тільки ще й солодка при цьому. Так що, як кажуть, навіщо платити більше, якщо можна заздалегідь зварити варення п'ятихвилинку з полуниці?

Рецепт?

1. Клубнику чистим, перебираємо і моєму, очищаючи від дрібного сміття.

2. Укладаємо очищені ягоди в глибоку каструлю, і засипаємо цукром.

3. Ми залишаємо на деякий час в сторонці, щоб полуниця пустила сік, а цукор підтанув.

4. Як тільки полуниця пустила сік, - відразу ж відправляємо на вогонь.

5. Варимо на середньому вогні, щоб залишки цукру розтанули, і доводимо до кипіння.

6. Як закипить - проварити ще 5 хвилин, і знімемо пінки.

Готово! Розливаємо наше варення по стерилізованим банкам і закочує на зиму. Зберігаємо в перевернутому положенні, укутавши ковдрами, до повного охолодження, а вже потім - в будь-якому прохолодному темному місці. Думаю, багатьом з вас такий рецепт варення з полуниці п'ятихвилинка вже знаком, А якщо ні, - обов'язково спробуйте, він того вартий!

Схожі рецепти