Варення з полуниці на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.
Літні заготовки можуть бути не тільки у великих обсягах і не тільки на зиму. Якщо вам потрібна невелика порція варення для десерту, випічки або просто до чаю, то цей рецепт буде дуже до речі.
Опис приготування:
Мені подобається цей варіант своєю простотою. Коли під рукою невелику кількість ягід і потрібно знайти їм застосування, коли просто хочеться солодкого ароматного варення. У таких випадках і потрібна ця ідея, як приготувати варення з полуниці на сковороді. Запам'ятовуйте, все дуже просто і досить швидко.
- Полуниця - 500 грам
- Цукор - 150 грам
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
1
Полуницю вимийте, видаліть у них хвостики, викладіть ягоди в глибоку миску.
2
Додайте сік лимона і за допомогою толкушки для картоплі розімніть трохи.
3
Викладіть полуницю на сковороду, додайте цукор і поставте все на вогонь.
4
Помішуючи, доведіть до кипіння, млоїте на повільному вогні близько 10 хвилин або до досягнення потрібної вам консистенції.
5
Зніміть варення з вогню, остудіть його, і можна подавати до столу.