Варення з лісової суниці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам пощастить зібрати або придбати суницю, то обов'язково приготуйте з неї варення. Такий десерт буде ідеальний з будь-випічкою: солодкої або несолодкої, а особливо з млинцями.
Неймовірний аромат суниці буде витати по вашому будинку все той час, поки ви будете готувати з цієї ягоди варення! Ніхто не відязикаться спробувати ложечку такого ласощі, особливо вприкуску з солодкою випічкою. Щоб десерт став тягучим і густим, не забувайте давати йому остигати перед повторною варінням.
- Суниця - 350 грам
- Цукор - 200 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Суницю переберіть, видаліть непотрібні ягідки і очистіть залишилися від хвостиків. Промийте у воді і висипте в казан або в каструлю з антипригарним дном.
Всипте цукровий пісок і перемішайте. Залиште на 15-20 хвилин, щоб ягоди виділили сік.
Помістіть ємність на плиту і доведіть її вміст до кипіння, тушкуйте на середньому нагріві близько 5 хвилин і вимкніть нагрів. Слідкуйте за варенням - може утворитися багато піни. Дайте десерту охолонути близько 1 годину.
Знову помістіть ємність на плиту. За час охолодження ягідки втягнутий солодкий сироп в себе. Відваріть варення на мінімальному нагріві приблизно 10 хвилин до необхідної густоти. Чим довше будете його готувати, тим густіше воно вийде.
Викладіть приготоване ласощі в піали або креманки і подавайте до столу. Якщо ж хочете законсервувати його на зиму, то заздалегідь простерилизуйте банки і розкладіть в гарячі ємності кипляче варення. Щільно закрутіть кришки і дайте охолонути при кімнатній температурі, а після перенесіть в комору.