Джем з суниці
(покроковий рецепт з фото)
Кава, свіжий багет і джем з суниці - хіба можна мріяти про кращий сніданок? суниця - не тільки корисна, але ще і смачна ягода, з якої можна приготувати чарівний суничний джем.
Джем з суниці - дуже смачний і досить корисний (суниця адже - ягода дуже багата) десерт, який можна самостійно заготовити на зиму без особливого клопоту. Суничний джем чудово поєднується з тостами, млинцями, сирниками, оладками, його можна використовувати у випічці. За смаком він виходить більш кислим, ніж інші джеми, але це через високий вміст вітаміну С. Дуже смачний джем - спробуйте.
- Свіжа суниця - 13 склянок
- Цукор - 6 склянок
- Сік лимона - 1/2 склянки
Почати потрібно з переробки нашої ягоди. Суниця повинна бути стиглої, митої і очищеної від листочків і т.Д. Промивши суницю, даємо їй обсохнути на паперовому рушнику.
Кладемо очищену суницю в каструлю, товкачем або будь-яким іншим пресом починаємо подрібнювати ягоду. Блендер використовувати не рекомендую, вийде каша. Наскільки інтенсивно розминати ягоду - вирішуйте самі. Якщо любите шматочки цілої ягоди в джемі - то можете сильно не старатися, якщо не любите - то тоді ягоду потрібно розчавити гарненько.
Ставимо каструлю з роздавленою ягодою на середній вогонь, доводимо до кипіння, додаємо півсклянки лимонного соку і цукор. Варимо ще 20-25 хвилин на середньому вогні, помішуючи і регулярно знімаючи пінку.
Знімаємо наш джем з вогню. Не даючи охолонути, розливаємо по попередньо стерилізованим баночках потрібного розміру і закриваємо кришки.
Закручені банки ще раз стерилізуємо в окропі 10-15 хвилин, після чого відправляємо їх на зберігання в сухе, захищене від світла місце. Готово!