Джем із суниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Такий джем з суниці на зиму можна приготувати різної консистенції. Це може бути навіть конфітюр (тоді використовується желатин або пектин). В даному випадку джем готується тільки з додаванням цукру.
Смачно і корисно - це джем з суниці на зиму. Його можна використовувати не тільки як десерт до чаю, але і як відмінна добавка до випічки. Густоту джему регулюйте самі і, якщо знадобиться, додайте цукор або желатин (заздалегідь розведений в теплій воді).
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Варення з суниці цінується не тільки за гарний зовнішній вигляд, але і за користь для здоров'я. Всі корисні властивості ягід можна зберегти, навіть приготував джем з суниці на зиму. Кілька годин - і гарячий джем можна буде закочувати в банки. Отже, починаємо з того, що нам потрібно перебрати ягоди, ретельно вимити їх і видалити хвостики.
2. Потім засипаємо ягоди цукром і ставимо варитися на слабкому вогні, поки цукор не розчиниться. При варінні потрібно постійно помішувати джем і знімати піну, що утворилася.
3. Після цього знімаємо нашу суницю з вогню, даємо трохи охолонути і перемелює всю масу блендером до стану пюре. Потім знову ставимо на вогонь і проварюємо на дуже слабкому вогні ще близько 20 хвилин.
4. Розливаємо по банках готовий джем, закочує. Банки обов'язково повинні бути простерилізовані. Якщо густота джему вас не влаштовує, додайте ще цукор (або розведений заздалегідь желатин) і проваріть ще трохи.