Рецепт Джем із суниці на зиму фото

Джем із суниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Суниця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Такий джем з суниці на зиму можна приготувати різної консистенції. Це може бути навіть конфітюр (тоді використовується желатин або пектин). В даному випадку джем готується тільки з додаванням цукру.

Опис приготування:

Смачно і корисно - це джем з суниці на зиму. Його можна використовувати не тільки як десерт до чаю, але і як відмінна добавка до випічки. Густоту джему регулюйте самі і, якщо знадобиться, додайте цукор або желатин (заздалегідь розведений в теплій воді).

  • Суниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
джем із суниці на зиму - фото крок 1
1. Варення з суниці цінується не тільки за гарний зовнішній вигляд, але і за користь для здоров'я. Всі корисні властивості ягід можна зберегти, навіть приготував джем з суниці на зиму. Кілька годин - і гарячий джем можна буде закочувати в банки. Отже, починаємо з того, що нам потрібно перебрати ягоди, ретельно вимити їх і видалити хвостики.
джем із суниці на зиму - фото крок 2
2. Потім засипаємо ягоди цукром і ставимо варитися на слабкому вогні, поки цукор не розчиниться. При варінні потрібно постійно помішувати джем і знімати піну, що утворилася.
джем із суниці на зиму - фото крок 3
3. Після цього знімаємо нашу суницю з вогню, даємо трохи охолонути і перемелює всю масу блендером до стану пюре. Потім знову ставимо на вогонь і проварюємо на дуже слабкому вогні ще близько 20 хвилин.
джем із суниці на зиму - фото крок 4
4. Розливаємо по банках готовий джем, закочує. Банки обов'язково повинні бути простерилізовані. Якщо густота джему вас не влаштовує, додайте ще цукор (або розведений заздалегідь желатин) і проваріть ще трохи.

Схожі рецепти