Желе з суниці
(покроковий рецепт з фото)
Суниця вважається однією з найбільш ароматних ягід. Вона дуже корисна. У цьому рецепті можна використовувати як лісову, так і садову суницю. Виходить неймовірно красиве і корисне желе.
Суничне желе можна не тільки вживати в їжу відразу ж після того, як воно застигне, але і заготовити його на зиму. Щоб желе було натуральним і корисним, як загусник використовуйте натуральний агар-агар замість желатину. Як приготувати желе з суниці, ви зможете дізнатися з цього рецепта.
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - За смаком
- Якщо-якщо - 1/2 склянки
Суницю викладіть в миску і залийте холодною водою. Дайте їй постояти, потім ретельно промийте. Повторіть цей процес кілька разів. Видаліть у суниці хвостики.
Викладіть суницю в каструлю відповідного розміру, чергуючи шарами ягоди і цукор. Залиште її на годину або два, щоб суниця пустила сік.
Якщо соку суниця виділила багато, то воду доливати не потрібно. Якщо ж його недостатньо, додайте в каструлю склянку води. Поставте каструлю на плиту і доведіть її вміст до кипіння на повільному вогні.
Варіть суницю на слабкому вогні близько десяти хвилин. Потім ви можете перетворити її в пюре за допомогою блендера або ж залишити цілими шматочками. Vsиpьte якщо-якщо, розмішайте і розлийте желе по банкам. Зберігайте його в холодильнику.