Компот із суниці
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині компот з суниці - це компот номер один. Суничний компот на зиму на трилітрову банку - запашний, має насичений кисло-солодким смаком. Компот із суниці дуже люблять діти!
Як приготувати компот з суниці на зиму на трилітрову банку?
1. Уважно поставтеся до вибору ягід. Суниця для компоту повинна бути стиглої, соковитою, міцної. Будь-які ознаки псування повинні бути відсутніми.
2. Перебираємо і очищаємо ягоди. Заливаємо їх звареним нами цукровим сиропом (водою, в якій розчинений цукор) і залишаємо в сиропі на 3 годину.
3. Дістаємо ягоди і перекладаємо їх в стерилізовані банки. Що залишився сироп кип'ятимо і, не даючи охолонути, заливаємо їм ягоди в банках.
4. Банки закриваємо і стерилізуємо в киплячій воді протягом 15 хвилин. От і все, компот з суниці успішно заготовлений на зиму.
- Суниця - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
1. Уважно поставтеся до вибору ягід. Суниця для компоту повинна бути стиглої, соковитою, міцної. Будь-які ознаки псування повинні бути відсутніми.
2. Перебираємо і очищаємо ягоди. Заливаємо їх звареним нами цукровим сиропом (водою, в якій розчинений цукор) і залишаємо в сиропі на 3 годину.
3. Дістаємо ягоди і перекладаємо їх в стерилізовані банки. Що залишився сироп кип'ятимо і, не даючи охолонути, заливаємо їм ягоди в банках.
4. Банки закриваємо і стерилізуємо в киплячій воді протягом 15 хвилин. От і все, компот з суниці успішно заготовлений на зиму.