Варення з лісової горобини
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачне варення з лісової горобини в домашніх умовах приготувати зовсім нескладно. Краще брати свіжу ягоду - в ній більше вітамінів, але морожена горобина також підійде.
Я представила класичний рецепт варення з лісової горобини, який відомий ще з давніх часів. Виходить ласощі смачним і найголовніше - неймовірно корисним. У цій ягоді комора вітамінів, а в варення за цим рецептом вона не втрачає своїх властивостей.
- Горобина - 1 кілограм
- Цукор - 1, 7 кілограма
- Вода - 600 мілілітрів
1. Щоб приготувати варення з лісової горобини в домашніх умовах, я беру завжди горобину свіжу, а моя свекруха використовує і морожену. Отже, для початку відокремте ягоди і замочіть їх на 10 хвилин. Після цього ретельно вимийте ягоди і відкиньте на друшляк.
2. У цей час робимо сироп, доводимо його до кипіння і кидаємо в нього ягоди. Відставляємо наше ласощі на ніч, не забуваючи накрити рушником.
3. На наступний день доводимо наше варення до кипіння і Томім на повільному вогні не більше 20 хвилин. Ось таким воно повинно виглядати, а густота залежить від кількості цукру.
4. Тепер відправляємо варення в стерилізовані банки і закочує. Зберігати ласощі найкраще в темному і прохолодному місці.