Рецепт Грушеве варення з горобини фото

Грушеве варення з горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Груша, Горобина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
Літні
Заготовки, Варення

Грушеве варення з горобини дуже корисне, завдяки багатому складу останньої. Таке варення дуже ароматне, має пікантний присмак легкої гіркуватості. Спробуйте приготувати це корисне ласощі!

Зберігати грушеве варення з горобини необхідно в прохолодному темному місці. Якщо груші у вас дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити, пробуйте на смак.

З огляду на багатий склад горобини червоної, вживання цього варення може сприяти поліпшенню травлення, еластичності судин, сприятливо впливати на обмін речовин, надавати легке антибактеріальну, жовчогінну, сечогінний і в'яжучий дію.


  • Груші - 1 кілограм
  • Горобина червона - 300 грам
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - За смаком
грушеве варення з горобини - фото крок 1
1. Груші і горобину Вимийте. З груш видаліть хвостики, виріжте серцевину, наріжте їх невеликими шматочками.
грушеве варення з горобини - фото крок 2
2. На дно каструлі (краще з нержавійки або емальованій) налийте трохи води (так, щоб покрити все дно). Перекладіть туди нарізані груші і горобину.
грушеве варення з горобини - фото крок 3
3. Всипте цукор, доведіть до кипіння, періодично помішуйте. Варіть близько 15 хвилин.
грушеве варення з горобини - фото крок 4
4. Гаряче грушеве варення з горобини розкладіть по стерилізованим баночках і закрийте герметично. Переверніть баночки догори дном і залиште до повного охолодження. Смачного!

Схожі рецепти