Грушеве варення з горобини
(покроковий рецепт з фото)
Грушеве варення з горобини дуже корисне, завдяки багатому складу останньої. Таке варення дуже ароматне, має пікантний присмак легкої гіркуватості. Спробуйте приготувати це корисне ласощі!
Зберігати грушеве варення з горобини необхідно в прохолодному темному місці. Якщо груші у вас дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити, пробуйте на смак.
З огляду на багатий склад горобини червоної, вживання цього варення може сприяти поліпшенню травлення, еластичності судин, сприятливо впливати на обмін речовин, надавати легке антибактеріальну, жовчогінну, сечогінний і в'яжучий дію.
- Груші - 1 кілограм
- Горобина червона - 300 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - За смаком
1. Груші і горобину Вимийте. З груш видаліть хвостики, виріжте серцевину, наріжте їх невеликими шматочками.
2. На дно каструлі (краще з нержавійки або емальованій) налийте трохи води (так, щоб покрити все дно). Перекладіть туди нарізані груші і горобину.
3. Всипте цукор, доведіть до кипіння, періодично помішуйте. Варіть близько 15 хвилин.
4. Гаряче грушеве варення з горобини розкладіть по стерилізованим баночках і закрийте герметично. Переверніть баночки догори дном і залиште до повного охолодження. Смачного!