Варення з суниці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні можна купити будь-яке варення, але часом ціна продукту необгрунтовано велика. Так навіщо переплачувати, якщо його дуже легко зробити самостійно? розповім, як приготувати варення з суниці.
З суниці, що зібрана власноруч, варення виходить набагато смачніше, проте, не у всіх є така можливість. Суниця дуже схожа з полуницею, але відрізняється в розмірах, проте, цей недолік вона повністю компенсує інтенсивним ароматом і насиченим смаком. Варення з цієї ягоди набагато корисніше і смачніше, ніж з полуниці.
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
1
Суницю промийте і очистіть від зеленої гілочки (якщо потрібно), викладіть в каструлю, додайте 2 чашки цукрового піску, перемішайте і відправте на вогонь.
2
Після закипання не зменшується вогонь і варіть 3 хвилини, періодично перемішуйте.
3
Всипте ще 2 чашки цукру, перемішайте і знову доведіть до кипіння, періодично перемішуйте.
4
Влийте лимонний сік і перемішайте, приберіть утворилися пінки. Простерилизуйте банку з кришками.
5
Розлийте варення по банкам і закатати, залиште зверху близько 1-1, 5 сантиметрів.
6
Переверніть банки і залиште на 24 годину. Смачного!