Рецепт Варення з кульбаб на меду фото

Варення з кульбаб на меду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки, Варення

Сонячне варення з кульбаб дуже корисне, ароматне і смачне. НЕ lenitesy, приготуйте це варення, законсервуйте в банки сонечко і частину весни, взимку воно зігріє вам і тіло, і душа!

Варення з кульбаб дуже корисне. Воно допомагає при багатьох хворобах, особливо часто в моїй родині ми його використовуємо як ліки від кашлю. А ще воно допоможе тим, хто страждає від астми. Приготувати таке варення зовсім нескладно, готується воно швидко. Рецептів варення з кульбаб багато, я поділюся з вами своїм.

1. Збираємо квітки кульбаби без стебел, збираємо далеко від доріг. Споліскуємо під проточною водою.

2. Заливаємо квітки водою, даємо їм настоятися 4 годину.

3. Видавимо сік з лимона, а що залишилася м'якоть з шкіркою нарізаємо на дрібні шматочки і відправимо до кульбаб.

4. Ставимо кульбаби з лимоном на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, кип'ятимо 10 хвилин.

5. Проціджуємо через марлю і ретельно вичавлюємо квітки і лимон.

6. Доводимо відвар до кипіння, додаємо мед і лимонний сік. Чекаємо, коли закипить.

7. Як тільки варення закипіло, знімаємо його з вогню і розливаємо в сухі стерилізовані банки. Закриваємо щільно кришками, перевертаємо вниз шийкою і даємо охолонути. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.

Це варення не буде густим, адже ми його практично не варимо. Зате в ньому зберігається більше корисних речовин.

  • Квітки кульбаби - 350 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Вода - 750 мілілітрів
  • Мед - 500 грам
Варення з кульбаб дуже корисне. Воно допомагає при багатьох хворобах, особливо часто в моїй родині ми його використовуємо як ліки від кашлю. А ще воно допоможе тим, хто страждає від астми. Приготувати таке варення зовсім нескладно, готується воно швидко. Рецептів варення з кульбаб багато, я поділюся з вами своїм.

1. Збираємо квітки кульбаби без стебел, збираємо далеко від доріг. Споліскуємо під проточною водою.

2. Заливаємо квітки водою, даємо їм настоятися 4 годину.

3. Видавимо сік з лимона, а що залишилася м'якоть з шкіркою нарізаємо на дрібні шматочки і відправимо до кульбаб.

4. Ставимо кульбаби з лимоном на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, кип'ятимо 10 хвилин.

5. Проціджуємо через марлю і ретельно вичавлюємо квітки і лимон.

6. Доводимо відвар до кипіння, додаємо мед і лимонний сік. Чекаємо, коли закипить.

7. Як тільки варення закипіло, знімаємо його з вогню і розливаємо в сухі стерилізовані банки. Закриваємо щільно кришками, перевертаємо вниз шийкою і даємо охолонути. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.

Це варення не буде густим, адже ми його практично не варимо. Зате в ньому зберігається більше корисних речовин.

Схожі рецепти