Варення з кульбаб на меду
(покроковий рецепт з фото)
Сонячне варення з кульбаб дуже корисне, ароматне і смачне. НЕ lenitesy, приготуйте це варення, законсервуйте в банки сонечко і частину весни, взимку воно зігріє вам і тіло, і душа!
Варення з кульбаб дуже корисне. Воно допомагає при багатьох хворобах, особливо часто в моїй родині ми його використовуємо як ліки від кашлю. А ще воно допоможе тим, хто страждає від астми. Приготувати таке варення зовсім нескладно, готується воно швидко. Рецептів варення з кульбаб багато, я поділюся з вами своїм.
1. Збираємо квітки кульбаби без стебел, збираємо далеко від доріг. Споліскуємо під проточною водою.
2. Заливаємо квітки водою, даємо їм настоятися 4 годину.
3. Видавимо сік з лимона, а що залишилася м'якоть з шкіркою нарізаємо на дрібні шматочки і відправимо до кульбаб.
4. Ставимо кульбаби з лимоном на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, кип'ятимо 10 хвилин.
5. Проціджуємо через марлю і ретельно вичавлюємо квітки і лимон.
6. Доводимо відвар до кипіння, додаємо мед і лимонний сік. Чекаємо, коли закипить.
7. Як тільки варення закипіло, знімаємо його з вогню і розливаємо в сухі стерилізовані банки. Закриваємо щільно кришками, перевертаємо вниз шийкою і даємо охолонути. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.
Це варення не буде густим, адже ми його практично не варимо. Зате в ньому зберігається більше корисних речовин.
- Квітки кульбаби - 350 штук
- Лимон - 1 штука
- Вода - 750 мілілітрів
- Мед - 500 грам
1. Збираємо квітки кульбаби без стебел, збираємо далеко від доріг. Споліскуємо під проточною водою.
2. Заливаємо квітки водою, даємо їм настоятися 4 годину.
3. Видавимо сік з лимона, а що залишилася м'якоть з шкіркою нарізаємо на дрібні шматочки і відправимо до кульбаб.
4. Ставимо кульбаби з лимоном на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, кип'ятимо 10 хвилин.
5. Проціджуємо через марлю і ретельно вичавлюємо квітки і лимон.
6. Доводимо відвар до кипіння, додаємо мед і лимонний сік. Чекаємо, коли закипить.
7. Як тільки варення закипіло, знімаємо його з вогню і розливаємо в сухі стерилізовані банки. Закриваємо щільно кришками, перевертаємо вниз шийкою і даємо охолонути. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.
Це варення не буде густим, адже ми його практично не варимо. Зате в ньому зберігається більше корисних речовин.