Варення з журавлини на меду
(покроковий рецепт з фото)
Таке варення з журавлини на меду в домашніх умовах зазвичай заготовлюється в лікувальних цілях і взимку вживається як вітамінна підзарядка або засіб від застуди. Подбайте про здоров'я!
Взагалі, такий рецепт приготування варення з журавлини на меду можна редагувати, як вам завгодно. В оригіналі був тільки мед і ягоди, але виходило якось кислувато. А адже вітамінами має хотітися зарядиться! Тому я додала ще й цукор. Ну, а мед для цього простого рецепту варення з журавлини на меду найкраще підходить липовий або квітковий. Такий мед самий ароматний і запашний, він передасть свій ароматичний нюанс на все варення! Спробуйте, взимку з чаєм буде смачно!
- Журавлина - 1 кілограм
- Мед - 500 грам
- Цукор - 500 грам
1. Журавлину моєму і очищаємо від дрібного сміття. Присипаємо цукром і ставимо на невеликий вогонь, повинен почати виділятися сік.
2. Коли ягідки вже потонуть у своєму ж соку, акуратно, найкраще лопаткою (так сік не буде сильно бризкатися) тиснемо і перетираємо ягідки в пюре. Деякі нехай залишаються цілими - це не страшно.
3. Уваров варення до густої консистенції, а потім додамо мед, швидко перемішаємо - консистенція знову стане трохи рідкуватий.
4. Перекладаємо в стерильні банки і закочує на зиму! А можна охолодити варення і подавати прямо в свіжозвареного вигляді!