Рецепт Варення з груші «п'ятихвилинка» фото

Варення з груші «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Груша
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Ароматне грушеве варення можна приготувати методом"5 хвилин" . Його так і називають - "п'ятихвилинка" . Але це значить, що ласощі з груш потрібно прогрівати по 5 хвилин три рази і остуджувати по 40-60 хвилин.

Варення з груш - ідеальний дует для випічки або печива, поданий на сніданок або в полудень. Готується воно методом триразового прогрівання, причому при охолодженні нарізка вбирає в себе сироп, стає бурштинової і прозорою, дуже смачною.

  • Груші - 500 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
варення з груші
Груші промийте у воді, розріжте на чотири частини, виріжте сердцевінкі і промийте у воді. Наріжте скибочками.
варення з груші
Влийте воду, щоб нарізка не підгоріла і помістіть ємність на плиту, включаючи середній нагрів. Відваріть протягом 5 хвилин з моменту закипання і вимкніть нагрів. Остудіть приблизно 40-60 хвилин на холоді. За цей час нарізка вбере в себе частину сиропу.
варення з груші
Викладіть ласощі в креманки і подайте до столу разом з печивом, солодкої або несолодкої випічкою, чаєм або кавою.

Схожі рецепти