Варення з груші «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне грушеве варення можна приготувати методом"5 хвилин" . Його так і називають - "п'ятихвилинка" . Але це значить, що ласощі з груш потрібно прогрівати по 5 хвилин три рази і остуджувати по 40-60 хвилин.
Варення з груш - ідеальний дует для випічки або печива, поданий на сніданок або в полудень. Готується воно методом триразового прогрівання, причому при охолодженні нарізка вбирає в себе сироп, стає бурштинової і прозорою, дуже смачною.
- Груші - 500 грам
- Цукор - 200 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка

Груші промийте у воді, розріжте на чотири частини, виріжте сердцевінкі і промийте у воді. Наріжте скибочками.

Влийте воду, щоб нарізка не підгоріла і помістіть ємність на плиту, включаючи середній нагрів. Відваріть протягом 5 хвилин з моменту закипання і вимкніть нагрів. Остудіть приблизно 40-60 хвилин на холоді. За цей час нарізка вбере в себе частину сиропу.

Викладіть ласощі в креманки і подайте до столу разом з печивом, солодкої або несолодкої випічкою, чаєм або кавою.