Варення з груш в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Напевно для вас, як і для мене, стане сюрпризом то, що існує рецепт приготування варення з груш в молоці. Однак здивування буде приємним, так як варення виходить смачним і незвичайним.
Готове варення має по консистенції нагадувати згущене молоко. Варення на молоці буде набагато густіше, ніж варення на воді. Щоб приготувати варення з груш в молоці в домашніх умовах, вам знадобиться об'ємна каструлю і 12 годин вільного часу.
- Груша - 17 штук
- Молоко незбиране - 5 склянок
- Цукор - 6 склянок
- Сода харчова - 1 Чайна ложка

Груші моєму в холодній воді, очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевину.

Використовуючи м'ясорубку, подрібнюємо м'якоть груші.

Додаємо цукор і соду. Перемішуємо.

Заливаємо молоко, перемішуємо ще раз і наполягаємо протягом 2 годин.

Доводимо суміш до кипіння, після чого варимо вже на повільному вогні протягом 8 годин.

Періодично помішувати суміш, інакше вона загусне.

Варення буде готово, коли його обсяг зменшиться приблизно в чотири рази. Перевірити також можна, подивившись наскільки швидко крапля варення стікається по посуді. Чим повільніше, тим вище ступінь готовності.

Готове варення можна розфасовувати по банках.