Варення з диких груш
(покроковий рецепт з фото)
В принципі рецепт приготування варення з диких груш нічим не відрізняється від рецепт приготування варення з груш звичайних. Хіба що в цьому випадку буде доречно використовувати відвар з груш.
Щоб приготувати варення з диких груш в домашніх умовах, слідуємо рецептом:
1. Моєму дикі груші в холодній проточній воді.
2. Очищаємо груші від шкірки ножем.
3. Витягуємо з фруктів серцевину.
4. Нарізаємо їх кубиками.
5. Варимо шматочки груші в холодній воді. Варимо до тих пір, поки груші не стануть м'якими.
6. Готові фрукти відкинемо на друшляк, відкриття, який залишиться в процесі варіння, беремо 500 мілілітрів.
7. З цього відвару і цукру готуємо сироп. У каструлю з відваром додаємо цукру і варимо до появи пінки. Коли пінка з'явилася, сироп можна вважати готовим.
8. У готовий сироп додаємо часточки розварених груш. Варимо фрукти 2-3 рази з перервами по 15 хвилин на охолодження.
9. Попередній крок повторюємо 3 рази кожні 24 годину. У перервах між варіння накриваємо миску з масою кришкою і прибираємо в приміщення з кімнатною температурою.
10. Після останньої варіння, варення буде готове - його можна подавати до столу або закочувати в банки.
Смачного!
- Груша - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Грушевий відвар - 0, 5 L (з'являється в ході готування)
1. Моєму дикі груші в холодній проточній воді.
2. Очищаємо груші від шкірки ножем.
3. Витягуємо з фруктів серцевину.
4. Нарізаємо їх кубиками.
5. Варимо шматочки груші в холодній воді. Варимо до тих пір, поки груші не стануть м'якими.
6. Готові фрукти відкинемо на друшляк, відкриття, який залишиться в процесі варіння, беремо 500 мілілітрів.
7. З цього відвару і цукру готуємо сироп. У каструлю з відваром додаємо цукру і варимо до появи пінки. Коли пінка з'явилася, сироп можна вважати готовим.
8. У готовий сироп додаємо часточки розварених груш. Варимо фрукти 2-3 рази з перервами по 15 хвилин на охолодження.
9. Попередній крок повторюємо 3 рази кожні 24 годину. У перервах між варіння накриваємо миску з масою кришкою і прибираємо в приміщення з кімнатною температурою.
10. Після останньої варіння, варення буде готове - його можна подавати до столу або закочувати в банки.
Смачного!