Рецепт Варення з диких груш фото

Варення з диких груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

В принципі рецепт приготування варення з диких груш нічим не відрізняється від рецепт приготування варення з груш звичайних. Хіба що в цьому випадку буде доречно використовувати відвар з груш.

Опис приготування:

Щоб приготувати варення з диких груш в домашніх умовах, слідуємо рецептом:

1. Моєму дикі груші в холодній проточній воді.

2. Очищаємо груші від шкірки ножем.

3. Витягуємо з фруктів серцевину.

4. Нарізаємо їх кубиками.

5. Варимо шматочки груші в холодній воді. Варимо до тих пір, поки груші не стануть м'якими.

6. Готові фрукти відкинемо на друшляк, відкриття, який залишиться в процесі варіння, беремо 500 мілілітрів.

7. З цього відвару і цукру готуємо сироп. У каструлю з відваром додаємо цукру і варимо до появи пінки. Коли пінка з'явилася, сироп можна вважати готовим.

8. У готовий сироп додаємо часточки розварених груш. Варимо фрукти 2-3 рази з перервами по 15 хвилин на охолодження.

9. Попередній крок повторюємо 3 рази кожні 24 годину. У перервах між варіння накриваємо миску з масою кришкою і прибираємо в приміщення з кімнатною температурою.

10. Після останньої варіння, варення буде готове - його можна подавати до столу або закочувати в банки.

Смачного!

  • Груша - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Грушевий відвар - 0, 5 L (з'являється в ході готування)
Щоб приготувати варення з диких груш в домашніх умовах, слідуємо рецептом:

1. Моєму дикі груші в холодній проточній воді.

2. Очищаємо груші від шкірки ножем.

3. Витягуємо з фруктів серцевину.

4. Нарізаємо їх кубиками.

5. Варимо шматочки груші в холодній воді. Варимо до тих пір, поки груші не стануть м'якими.

6. Готові фрукти відкинемо на друшляк, відкриття, який залишиться в процесі варіння, беремо 500 мілілітрів.

7. З цього відвару і цукру готуємо сироп. У каструлю з відваром додаємо цукру і варимо до появи пінки. Коли пінка з'явилася, сироп можна вважати готовим.

8. У готовий сироп додаємо часточки розварених груш. Варимо фрукти 2-3 рази з перервами по 15 хвилин на охолодження.

9. Попередній крок повторюємо 3 рази кожні 24 годину. У перервах між варіння накриваємо миску з масою кришкою і прибираємо в приміщення з кімнатною температурою.

10. Після останньої варіння, варення буде готове - його можна подавати до столу або закочувати в банки.

Смачного!

Схожі рецепти