Варення з гарбуза з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)
Варення з гарбуза з мандаринами я називаю "зиязикам" . Воно має янтарний колір, аромат цитруса, а ось смаки переплітаються і вгадати, що там є гарбуз відразу і не вийде.
Якщо ви віддаєте перевагу великі шматочки в варення, то можете виключити процес подрібнення. Але в подрібненому стані воно має більш однорідну і густу консистенцію. Вибирайте за смаком!
- Гарбуз - 400 грам (м'якоть)
- Мандарини - 300 грам
- Цукор - 400 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Мандарин помийте, перекладіть в чашу і залийте окропом, залиште на 10 хвилин.
Після закінчення часу мандарини наріжте на часточки, перекладіть в каструлю і засипте половиною зазначеної кількості цукру. Перемішайте.
Гарбуз очистите від шкірки. Необхідну вагу для варення 400 грам. Наріжте кубиками і додайте до мандаринів.
Засипте гарбуз залишками цукру. Перемішайте і залиште на 8-10 годин для виділення соку.
З плином часу перекладіть гарбуз з мандаринами і соком, що виділився в простору каструлю з товстим дном. Поставте на середній вогонь і варіть 10 хвилин після закипання. Вимкніть і залиште на 6-8 годин.
Повторіть процес варіння та вистоювання ще один раз.
Після останнього охолодження, варення пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами.
Отриману масу поверніть в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть протягом 5-10 хвилин на середньому вогні.
Гаряче варення розлийте в чисті, сухі банки. Охолодіть і після щільно закрийте. Зберігайте варення при кімнатній температурі.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 45 літра і 1 баночка об'ємом 0, 2 L. Смачних вам заготовок!