Рецепт Варення з гарбуза з мандаринами фото

Варення з гарбуза з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Фрукти, Гарбуз, Мандарин
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Варення з гарбуза з мандаринами я називаю "зиязикам" . Воно має янтарний колір, аромат цитруса, а ось смаки переплітаються і вгадати, що там є гарбуз відразу і не вийде.

Якщо ви віддаєте перевагу великі шматочки в варення, то можете виключити процес подрібнення. Але в подрібненому стані воно має більш однорідну і густу консистенцію. Вибирайте за смаком!

  • Гарбуз - 400 грам (м'якоть)
  • Мандарини - 300 грам
  • Цукор - 400 грам
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 2
Мандарин помийте, перекладіть в чашу і залийте окропом, залиште на 10 хвилин.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 3
Після закінчення часу мандарини наріжте на часточки, перекладіть в каструлю і засипте половиною зазначеної кількості цукру. Перемішайте.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 4
Гарбуз очистите від шкірки. Необхідну вагу для варення 400 грам. Наріжте кубиками і додайте до мандаринів.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 5
Засипте гарбуз залишками цукру. Перемішайте і залиште на 8-10 годин для виділення соку.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 6
З плином часу перекладіть гарбуз з мандаринами і соком, що виділився в простору каструлю з товстим дном. Поставте на середній вогонь і варіть 10 хвилин після закипання. Вимкніть і залиште на 6-8 годин.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 7
Повторіть процес варіння та вистоювання ще один раз.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 8
Після останнього охолодження, варення пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 9
Отриману масу поверніть в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть протягом 5-10 хвилин на середньому вогні.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 10
Гаряче варення розлийте в чисті, сухі банки. Охолодіть і після щільно закрийте. Зберігайте варення при кімнатній температурі.
варення з гарбуза з мандаринами - фото крок 11
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 45 літра і 1 баночка об'ємом 0, 2 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти