Варення з червоної черемхи
(покроковий рецепт з фото)
Моя бабуся кожен сезон готувала варення з червоної черемхи в домашніх умовах і завжди за одним і тим же рецептом. Ось і я вирішила поділитися ним з вами, оскільки результат порадує кожну господиню
1. Під час приготування цього варення я використовую воду і стиглі плоди черемхи. Отже, для початку слід відокремити ягоди і ретельно їх вимити.
2. Потім потрібно побланшіровать наші ягідки, але не більше 2 хвилин.
3. Поки плоди остигають зробіть цукровий сироп, прокип'ятивши його на повільному вогні близько 5 хвилин (я сироп роблю на основі відвару після бланшировки).
4. Тепер заливаємо сиропом ягоди і доводимо до кипіння.
5. Важливо! Після закипання потомите до готовності варення, ретельно його перемішавши. Не забувайте знімати піну.
6. Ось тепер гарячим розливайте варення по банкам і закочуйте.
- Черемуха - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Під час приготування цього варення я використовую воду і стиглі плоди черемхи. Отже, для початку слід відокремити ягоди і ретельно їх вимити.
2. Потім потрібно побланшіровать наші ягідки, але не більше 2 хвилин.
3. Поки плоди остигають зробіть цукровий сироп, прокип'ятивши його на повільному вогні близько 5 хвилин (я сироп роблю на основі відвару після бланшировки).
4. Тепер заливаємо сиропом ягоди і доводимо до кипіння.
5. Важливо! Після закипання потомите до готовності варення, ретельно його перемішавши. Не забувайте знімати піну.
6. Ось тепер гарячим розливайте варення по банкам і закочуйте.
2. Потім потрібно побланшіровать наші ягідки, але не більше 2 хвилин.
3. Поки плоди остигають зробіть цукровий сироп, прокип'ятивши його на повільному вогні близько 5 хвилин (я сироп роблю на основі відвару після бланшировки).
4. Тепер заливаємо сиропом ягоди і доводимо до кипіння.
5. Важливо! Після закипання потомите до готовності варення, ретельно його перемішавши. Не забувайте знімати піну.
6. Ось тепер гарячим розливайте варення по банкам і закочуйте.