Рецепт Варення з червоної черемхи фото

Варення з червоної черемхи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черемуха
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Моя бабуся кожен сезон готувала варення з червоної черемхи в домашніх умовах і завжди за одним і тим же рецептом. Ось і я вирішила поділитися ним з вами, оскільки результат порадує кожну господиню

Опис приготування:

1. Під час приготування цього варення я використовую воду і стиглі плоди черемхи. Отже, для початку слід відокремити ягоди і ретельно їх вимити.

2. Потім потрібно побланшіровать наші ягідки, але не більше 2 хвилин.

3. Поки плоди остигають зробіть цукровий сироп, прокип'ятивши його на повільному вогні близько 5 хвилин (я сироп роблю на основі відвару після бланшировки).

4. Тепер заливаємо сиропом ягоди і доводимо до кипіння.

5. Важливо! Після закипання потомите до готовності варення, ретельно його перемішавши. Не забувайте знімати піну.

6. Ось тепер гарячим розливайте варення по банкам і закочуйте.


  • Черемуха - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
1. Під час приготування цього варення я використовую воду і стиглі плоди черемхи. Отже, для початку слід відокремити ягоди і ретельно їх вимити.

2. Потім потрібно побланшіровать наші ягідки, але не більше 2 хвилин.

3. Поки плоди остигають зробіть цукровий сироп, прокип'ятивши його на повільному вогні близько 5 хвилин (я сироп роблю на основі відвару після бланшировки).

4. Тепер заливаємо сиропом ягоди і доводимо до кипіння.

5. Важливо! Після закипання потомите до готовності варення, ретельно його перемішавши. Не забувайте знімати піну.

6. Ось тепер гарячим розливайте варення по банкам і закочуйте.

Схожі рецепти