Варення з айви в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Варення з айви в мікрохвильовці можна робити тільки, якщо у вас маленький обсяг. Я люблю варити варення в три прийоми і цей метод тут підходить відмінно.
Варення з айви в мікрохвильовці варіть з інтервалами пару годин, щоб варення охолодити і всотало сиропом. Якщо вирішите, що варення недостатньо зварилася, зробіть ще один сеанс. Все залежить від марки і потужності вашої техніки. Можна додати сік лимона або корицю, щоб посилити аромат варення! Успіхів і приємного апетиту!
- Айва - 800 грам
- Цукор - 600 грам
- Вода - 120 грам
Айву помити і обсушити.
Айву порізати на дольки.
Айву залити водою, додати цукор і поставити в мікрохвильову піч на 12 хвилин 80% потужності. Вийняти, охолодити 2 годину.
Ще поставити варення в мікрохвильовку на 15 хвилин, охолодити і закінчити варіння поставивши ще на 15 хвилин.
Готове варення розкладіть по банках.
Для приготування варення можна використовувати посуд з кришкою.
Для приготування варення можна використовувати посуд з кришкою.