Варення з абрикосів з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу похвалитися своїм новим відкриттям: рецептом варення з абрикосів з курагою. Варення виходить просто надзвичайно смачним, ароматним, з легким приємним присмаком кураги.
В цьому році я стала фанаткою варення. З чого я тільки не готувала ці ласощі! напевно, самим незвичайним і оригінальним стало варення з апельсина з імбиром. Але не менш смачним і насиченим за смаком вийшло варення з абрикосів з курагою. Це незвичайне за смаком варення можна подавати з оладками і млинцями, готувати з нього різні десерти, додавати в випічку. Зберігається варення з абрикосів з курагою просто відмінно завдяки кислоті, яка є в лимонному і яблучному соку.
- Абрикоси - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Чорнослив - 150 грам
- Цукор - 800 грам
- Яблучний сік - 150 мілілітрів
- Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Курагу порізати на дрібні кубики.
З лимона вичавити сік, змішайте його з яблучним соком, додайте подрібнену курагу. Доведіть суміш до кипіння і залиште на 1 час для набухания кураги.
Тим часом підготуйте абрикоси. Розділіть їх на половинки, видаліть кісточки. Якщо абрикоси великі, то поріжте кожну половинку на 2-3 частини.
Додайте абрикоси до набряклої куразі, засипте цукром і залишіть ще на 2 годину.
Тепер додайте в каструлю мелену гвоздику, помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть 5-7 хвилин.
Варення готове. Розлийте його по стерилізованим банкам і закатати.
А ще таке варення можна відразу подавати до чаю - дуже смачно!