Рецепт Варення з абрикосів з курагою фото

Варення з абрикосів з курагою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Чорнослив, Абрикос, Лимон
Вегетаріанське харчування
На швидку руку, Літні
Солодке, Заготовки, Варення

Сьогодні хочу похвалитися своїм новим відкриттям: рецептом варення з абрикосів з курагою. Варення виходить просто надзвичайно смачним, ароматним, з легким приємним присмаком кураги.

В цьому році я стала фанаткою варення. З чого я тільки не готувала ці ласощі! напевно, самим незвичайним і оригінальним стало варення з апельсина з імбиром. Але не менш смачним і насиченим за смаком вийшло варення з абрикосів з курагою. Це незвичайне за смаком варення можна подавати з оладками і млинцями, готувати з нього різні десерти, додавати в випічку. Зберігається варення з абрикосів з курагою просто відмінно завдяки кислоті, яка є в лимонному і яблучному соку.

  • Абрикоси - 1 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • Чорнослив - 150 грам
  • Цукор - 800 грам
  • Яблучний сік - 150 мілілітрів
  • Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
варення з абрикосів з курагою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
варення з абрикосів з курагою - фото крок 2
Курагу порізати на дрібні кубики.
варення з абрикосів з курагою - фото крок 3
З лимона вичавити сік, змішайте його з яблучним соком, додайте подрібнену курагу. Доведіть суміш до кипіння і залиште на 1 час для набухания кураги.
варення з абрикосів з курагою - фото крок 4
Тим часом підготуйте абрикоси. Розділіть їх на половинки, видаліть кісточки. Якщо абрикоси великі, то поріжте кожну половинку на 2-3 частини.
варення з абрикосів з курагою - фото крок 5
Додайте абрикоси до набряклої куразі, засипте цукром і залишіть ще на 2 годину.
варення з абрикосів з курагою - фото крок 6
Тепер додайте в каструлю мелену гвоздику, помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть 5-7 хвилин.
варення з абрикосів з курагою - фото крок 7
Варення готове. Розлийте його по стерилізованим банкам і закатати.
варення з абрикосів з курагою - фото крок 8
А ще таке варення можна відразу подавати до чаю - дуже смачно!

Схожі рецепти