Вареники з картоплею на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Вареники з картоплею - справжнє народне блюдо, яке не втрачає своєї популярності вже не одне століття. Сьогодні вони у мене з тестом, приготованим на сметані.
Вареники з картоплею - просте, ситне і дуже смачна страва. Є безліч рецептів приготування тіста для них: вода, на кефірі, з prostokvashe і t.d. Сьогодні у мене тісто на сметані. Воно виходить дуже ніжним, м'яким і смачним. Працювати з цим тестом одне задоволення.
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для вареників.
У миску насипте борошно.
Додайте половину склянки води і половину чайної ложки солі.
Викладіть сметану.
Замісити круте, але еластичне тісто і дайте йому відпочити 20-25 хвилин.
Картопля очистіть, викладіть в каструлю і залийте водою. Додати сіль за смаком. Поставте на плиту.
Варіть картоплю до готовності, після воду злийте.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Підсмажте в сковороді в соняшниковій олії до золотистого кольору. Додайте в картопля.
Зробіть з картоплі пюре.
Тісто розкачати в пласт. Будь виїмкою зробіть гуртки.
На кожен гурток викладіть картопляну начинку.
Зліпити вареники і викладіть на тарілку, присипану борошном.
Зваріть вареники. У каструлю налийте воду, трохи солі, доведіть до кипіння і викладіть вареники. Перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Коли вареники спливуть, варіть їх ще 5-6 хвилин і діставайте.
Вареники з картоплею готові.
Подавайте вареники з картоплею зі сметаною або іншими соусами.