Вареники з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям овочевих начинок в вареники хочу запропонувати ось таке цікаве рецепт вареників з гарбузом. Це неймовірно смачна страва, яке так радує око своїм яскравим сонячним кольором.
Відразу хочу попередити, що цей рецепт приготування вареників з гарбузом припаде до смаку лише тим, хто любить цей овоч або кому подобаються солодкі начинки. Мій чоловік, наприклад, Не оцінили такі вареники, зате діти залишилися від них в повному захваті, втім, як і я сама. Вареники виходять неймовірно ніжні й ароматні, а якщо подати їх зі сметанкою, то вони будуть просто танути в роті. Так що якщо ви не боїтеся експериментувати, обов'язково приготуйте такі вареники з гарбузом в домашніх умовах і побалуйте діточок і себе відмінним пригощанням.
- Борошно - 200-300 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Гарбуз - 200 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Просіваємо борошно в миску і додаємо до неї яйце, воду і сіль, з цих інгредієнтів замішуємо тісто, якщо воно буде недостатньо густим, додаємо ще трохи борошна. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо його рушником і на 30-40 хвилин залишаємо його відпочивати.
Гарбуз промиваємо, зрізаємо в неї шкірку і трьом на крупній тертці.
Тушкуємо гарбуз на сковороді з додаванням рослинної олії, поки вона не стане м'якою. Потім перекладаємо її в миску і додаємо до гарбузі цукор.
Після того як тісто відпочине належний час, ми ділимо його на 2-3 частини і по черзі розгортає кожну в пласт товщиною не більше 2-3 мм. Чашкою вирізаємо з тіста невеликі кружечки.
Тепер ми викладаємо на кожен кружечок трохи начинки і з'єднуємо краї тіста.
Далі, як і належить, відварюємо вареники в киплячій підсоленій воді протягом 5-6 хвилин з моменту їх спливання. Подаємо страву зі сметаною, а для дітей можна полити вареники варенням. Приємного всім апетиту!