Рецепт Вареники з черешнею фото

Вареники з черешнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Черешня
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Гарячі страви, Вареники

Вареники з черешнею - досить рідкісне страву навіть для півдня. Але якщо взяти стиглу, соковиту чорну черешню, то ви отримаєте відмінну варіацію вареників - трохи незвичну, але від того не менш смачну.

Вареники з черешнею - ця страва, яке подобається практично всім без винятку Але не всі вміють правильно його є. Вареник ні в якому разі, як і манти, не можна проколювати виделкою або різати ножем, інакше втратите дуже смачний сік. Його беруть в дві руки, обережно надкушує і витягають сік. Тому і варити вареники потрібно так, щоб вони не порвалися, інакше можете вважати блюдо вашим особистим провалом Тісто замішують на "вічко", поступово додаючи борошно. Воно повинно бути ніжнішим, ніж на пельмені і добре відставати від рук. Я майже ніколи не дістаю кісточки з черешні або вишні, але якщо язик йде про дітей або гостях, то цей ритуал обов'язковий. Ну, досить вступу, про все інше - в рецепті вареників з черешнею Успіхів і приємного апетиту!


  • Черешня - 600 грам
  • Борошно - 700 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сіль - 1 За смаком
  • Цукор - 70-100 грам (в начинку)
вареники з черешнею - фото крок 1
Приготувати продукти.
вареники з черешнею - фото крок 2
Молоко злегка розмішати з яйцями, сіллю, додати більшу частину борошна і замісити тісто, борошно додавати частинами, у міру потреби. Тісто має бути м'яким і еластичним.
вареники з черешнею - фото крок 3
Поки тісто відпочиває, під серветкою, з черешні дістати кісточки.
вареники з черешнею - фото крок 4
Налепить вареники: в кожен кружечок тіста покласти по пів чайної ложки цукру, щоб вареники вийшли соковитими. Добре заліпити і відразу варити в окропі.
вареники з черешнею - фото крок 5
Вареники варити в киплячій воді 5 хвилин після спливання. Посипати цукром, подати зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти