Вареники в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Родзинка цієї страви в тому, що їсти вареники в духовці в домашніх умовах слід відразу після випікання, полив їх сметаною. Головне встигнути спробувати їх, поки є корочка…
Унікальний рецепт - вареники в духовці в домашніх умовах. На це раз я вирішила поекспериментувати і приготувати ліниві вареники. На це все у мене пішло близько години, але результат перевершив всі очікування: красива рум'яна кірочка і золотистий колір гармонійно поєднується з білосніжною сметаною. За смаком вареники ще більш уникальнее, тому навіть гурмани зможуть побалувати свої смакові рецептори!
- Сир - 400 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком

1. Беремо сир і перетираємо його через сито. Краще використовувати сир середнього відсотка жирності. Додаємо цукор і яйце, після чого починаємо гарненько замішувати.

2. В кінці додаємо борошно і вимішуємо масу однорідної консистенції. Сіль додаємо до смаку.

3. Розкачуємо довгу "ковбаску" і обвалюють її в борошні. Після цього слід розрізати її на невеликі частини.

4. Ось такі у нас вийшли "ліниві вареники" . Тепер кожен викладаємо на деко, змащений маслом, і відправляємо в духовку на п'ятнадцять хвилин.

5. Після запікання поливаємо сметаною і за бажанням притрушуємо цукром. Ще один секрет - полийте все розтопленим вершковим маслом, а вже після сметаною.