Дріжджові вареники на пару
(покроковий рецепт з фото)
Вареники на пару виходять дуже пишними, повітряними і пухкими. Начинку можна вибрати на свій смак - головне в цьому рецепті тісто і спосіб приготування.
Замісити тісто для дріжджових вареників і залиште на 20 хвилин підійти. Потім розділіть його на частини і виліпити вареники, додаючи начинку. Начинку можна брати на ваш смак - картопляне пюре, капусту, сир тощо. Потім варите вареники на пару протягом 5 хвилин. Полийте засмажкою з цибулі і вершкового масла і подайте на стіл. Смачного!
- Вершкове масло - 50 грам
- Дріжджі - 20 грам
- Картопляне пюре - 300 грам
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука
Замісити тісто для вареників. Для цього змішайте воду, сіль, цукор, дріжджі і борошно. Залиште підходити протягом 20 хвилин.
Якщо у вас немає спеціальної каструлі для мантів або пароварки, вам, як і мені, стане в нагоді метод моєї бабусі - налийте в каструлю приблизно на третину воду, обв'яжіть її марлею і поставте на вогонь.
Тісто на вареники розгортайте НЕ тонко, додавайте в по 1, 5-2 чайних ложки начинки і закривайте вареник.
Коли вода закипить, викладіть вареники на марлю, накрийте кришкою і варіть 5 хвилин.
Обсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю і полийте цією засмажкою готові вареники, щоб вони не злиплися. І подавайте на стіл.