Рецепт Дріжджові вареники на пару фото

Дріжджові вареники на пару
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Вареники

Вареники на пару виходять дуже пишними, повітряними і пухкими. Начинку можна вибрати на свій смак - головне в цьому рецепті тісто і спосіб приготування.

Замісити тісто для дріжджових вареників і залиште на 20 хвилин підійти. Потім розділіть його на частини і виліпити вареники, додаючи начинку. Начинку можна брати на ваш смак - картопляне пюре, капусту, сир тощо. Потім варите вареники на пару протягом 5 хвилин. Полийте засмажкою з цибулі і вершкового масла і подайте на стіл. Смачного!

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Дріжджі - 20 грам
  • Картопляне пюре - 300 грам
  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 1 штука
дріжджові вареники на пару - фото крок 1
Замісити тісто для вареників. Для цього змішайте воду, сіль, цукор, дріжджі і борошно. Залиште підходити протягом 20 хвилин.
дріжджові вареники на пару - фото крок 2
Якщо у вас немає спеціальної каструлі для мантів або пароварки, вам, як і мені, стане в нагоді метод моєї бабусі - налийте в каструлю приблизно на третину воду, обв'яжіть її марлею і поставте на вогонь.
дріжджові вареники на пару - фото крок 3
Тісто на вареники розгортайте НЕ тонко, додавайте в по 1, 5-2 чайних ложки начинки і закривайте вареник.
дріжджові вареники на пару - фото крок 4
Коли вода закипить, викладіть вареники на марлю, накрийте кришкою і варіть 5 хвилин.
дріжджові вареники на пару - фото крок 5
Обсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю і полийте цією засмажкою готові вареники, щоб вони не злиплися. І подавайте на стіл.

Схожі рецепти