Вареники на пару
(покроковий рецепт з фото)
Перевірений роками рецепт приготування вареників на пару. Для таких вареників підійде будь-яка начинка: сир, картопля, будь-які ягоди і т.Д. Дуже ситне і смачне блюдо, спробуйте!
Перед вами - простий рецепт приготування вареників на пару. Для початку замісити тісто і помістіть його в холодильник на 30 хвилин. Потім сформуйте вареники з будь-якою начинкою, на ваш погляд. Потім я кип'ячу воду в каструлі, зверху натягуючи марлю і викладаю на марлю вареники, накриваю кришкою і готую рівно 5 хвилин! Вареники подаються до столу, змащені вершковим маслом і сметаною. Хай щастить!
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Ванілін - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
Змішуємо в одній ємності: кефір, яйце, сіль, цукор, ванілін, соняшникова олія і борошно. Замісити тісто.
Присипте стіл борошном і 1 ç.l. Соди. Беремо тісто і ретельно його втираємо в соду з борошном, потім ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Дістаньте тісто з холодильника і сформуйте вареники. Начинка може бути абсолютно будь-яка (у мене - бананова з цукром).
Кип'ятимо воду в каструлі, зверху натягуємо марлю, на якій будуть вариться вареники. Їх слід викладати на відстані один від одного. Обов'язково закривайте вареники кришкою або мискою під час варіння. Варити рівно 5 хвилин!
Готові вареники викладаємо в тарілку і щедро змащуємо вершковим маслом. Смачного!