Вареники-Крученики пісні
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пісних вареників-кручеників. Для приготування вареників-кручеників тісто готують пісним, без додавання яєць.
Після того, як вареники-крученики сліплять, їх не відварюють, а на рослинному маслі обсмажують. Подавати такі вареники можна з домашнім томатним соусом.
- Вода - 0, 5 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Капуста квашена - За смаком (начинка)
1. В першу чергу приготуємо тісто. У мисці змішуємо сіль і борошно, дві ложки рослинної олії вливаємо в окріп, і заварюємо цим окропом борошно. Досить енергійно розмішуємо, сформуємо кулю і потім кладемо його в целофановий кульок. Ми залишаємо до охолодження. Потім розміром з волоський горіх відриваємо кульки від тесту, і кожен з них розгортаємо.
2. Начинкою служить у нас квашена капуста. Капусту кладемо на краєчок коржі, і потім звертаємо в рулет. Проробляємо це з кожної коржики.
3. На розігрітій сковороді з рослинним маслом (бажано щоб сковорода була глибокою), обсмажуємо крученики. Обсмажуємо до золотистого кольору.
4. Потім в сковороду вливаємо окріп і накриваємо кришкою. Хвилин п'ять-десять тушкуємо. Тепер приготуємо до вареників соус. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, до золотистого кольору його обсмажуємо, вливаємо сюди томатного соку і до загустіння проварити. Спеції додаємо в самому закінчення.
5. Вареники-крученики готові. Смачного!