Крученики волинські
(покроковий рецепт з фото)
У західній Україні вміють готувати дуже смачне м'ясне блюдо з капустою, іменується воно - кручениками. Пропоную вам спробувати! крученики - самодостатня страва не потребує додаткового гарніру.
Перед вами - простий рецепт приготування кручеників волинських. Традиційна українська страва подається до столу гарячим, до речі, частенько без додаткового гарніру. Але якщо все ж зважитеся готувати гарнір, рекомендую картопляне пюре. Хай щастить!
- Свинина - 400 грам (вирізка)
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Розсіл огірковий - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Крем - 150 грам
Всі овочі промиваємо. Шаткуємо капусту.
Подрібнюємо цибулю і моркву. Обсмажуємо їх на маслі до м'якості.
Солимо до смаку і кладемо капусту. Перемішуємо
Вливаємо огірковий розсіл. Тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
Свинячу вирізку нарізаємо порційними шматочками. Кожен шматок відбиваємо і присипаємо по обидва боки сіллю і перцем.
На кожен шматок м'яса кладемо по 2 ç.l. Овочевої начинки.
Звертаємо м'ясні рулетики. Надійно закріплюємо лляної ниткою.
Обсмажуємо крученики в олії з обох боків до золотистої скоринки.
Акуратно видаляємо нитки. Заливаємо крученики сметаною і половиною склянки води. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин, вогонь мінімальний.
Смачного!