Ванільний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Цей кекс, приготований за традиційним англійським рецептом, ще називають фунтовим. Так як кожного інгредієнта потрібно було взяти по фунту. Ми візьмемо трохи менше, але вийде не менше смачно.
Опис приготування:
Для приготування кексу розітріть яєчні жовтки з цукром, додайте борошно, олія, ром, розпушувач, кокосову стружку і збиті білки. Перемішайте, помістіть в форму і випікайте протягом 45 хвилин при 180 градусах. Коли охолоне - поріжте і подайте на стіл з чашкою свіжозвареної ароматного чаю. Приємного чаювання!
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Стружка кокосова - 40 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Мартенс відділи Желтков. Білки з дрібкою солі збийте в піну.
Жовтки розітріть з цукром, додайте борошно, олія, ром, розпушувач і кокосову стружку.
Додайте білки і добре перемішайте.
Тісто помістіть в форму і випікання в духовці протягом 45 хвилин при 180 градусах. Коли охолоне - поріжте і подайте на стіл з чашкою свіжозвареної ароматного чаю.