Ванільний кекс з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Ось такий неймовірно красивий і апетитний кекс виходить завдяки рецептом, як приготувати ванільний кекс з вологою начинкою. Таке блюдо не соромно подати друзям навіть до святкового столу.
Таку випічку можна робити в хлібопічці, однак у мене такої немає, тому випікаю в духовці. Немає нічого складного в тому, щоб приготувати смачний і незвичайний кекс. В якості прикраси використовую контраст білого і чорного шоколаду.
1. У миску просівають борошно, додаю соду і сіль.
2. Масло заздалегідь дістаю з холодильника. Розм'якшене масло перекладаю в окрему миску, додаю цукор і збиваю міксером до пишної маси, по одному ввожу курячі яйця і ще раз перемішую.
3. Порційно ввожу борошняну суміш до масляної, перемішую і вливаю йогурт.
4. У воду додаю какао і перемішую, тісто поділяю на 2 частини (одна трохи більша за іншу), в меншу частину ввожу какао, розведений у воді, а другу змішую з ваніллю.
5. Форму для випікання (у мене для хліба) змащую вершковим маслом. Вливаю половину белого теста, потім - все коричневе, і покриваю залишилися білим тестом.
6. Відправляю кекс в розігрітий до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
7. Готовий кекс трохи остуджують, а тим часом готую два види глазурі. Розтоплюю в мікрохвильовій печі два види шоколаду (окремо). Хаотично ложкою поливаю остиглий кекс білим і чорним шоколадом, залишаю до застигання, а потім вже нарізаю шматочками і подаю до чаю.
- Борошно - 170 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Йогурт - 150 грам
- Какао - 40 грам
- Вода очищена - 60 мілілітрів
- Ваніль - За смаком
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Білий шоколад - 100 грам
- Чорний шоколад - 40 грам
1. У миску просівають борошно, додаю соду і сіль.
2. Масло заздалегідь дістаю з холодильника. Розм'якшене масло перекладаю в окрему миску, додаю цукор і збиваю міксером до пишної маси, по одному ввожу курячі яйця і ще раз перемішую.
3. Порційно ввожу борошняну суміш до масляної, перемішую і вливаю йогурт.
4. У воду додаю какао і перемішую, тісто поділяю на 2 частини (одна трохи більша за іншу), в меншу частину ввожу какао, розведений у воді, а другу змішую з ваніллю.
5. Форму для випікання (у мене для хліба) змащую вершковим маслом. Вливаю половину белого теста, потім - все коричневе, і покриваю залишилися білим тестом.
6. Відправляю кекс в розігрітий до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
7. Готовий кекс трохи остуджують, а тим часом готую два види глазурі. Розтоплюю в мікрохвильовій печі два види шоколаду (окремо). Хаотично ложкою поливаю остиглий кекс білим і чорним шоколадом, залишаю до застигання, а потім вже нарізаю шматочками і подаю до чаю.