Ванільний кекс на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Мінімум зусиль - максимум смаку! Якщо вам до душі цей вислів, тоді пропоную зробити смачний і дуже простий кекс. Записуйте рецепт, як приготувати ванільний кекс на йогурті.
Ніжний, м'який, трохи вологий всередині і дуже смачний кекс. Такий можна готувати хоч кожен день. Можете пограти зі смаком і зробити його з лимонним присмаком або апельсиновим, з мигдальним або ванільним, з кокосовою стружкою, шоколадом, родзинками, з просоченням або глазур'ю. Використовуйте рецепт як основу, а решта додайте на свій розсуд.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Цукор - 3/4 склянки
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Йогурт - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Змішайте борошно, розпушувач, сіль.
2. В іншій мисці змішайте цукор з лимонною цедрою, перетрите.
3. Додайте до цукру і цедру йогурт, яйця, рослинна олія (рапсове, оливкова), ванільний екстракт.
4. Додайте суміш в миску до сухих інгредієнтів і перемішайте тісто до отримання однорідної консистенції.
5. Форму для випікання змастіть рослинною олією, посипте борошном і струсіть залишки. Вилийте в неї тісто.
6. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою.
7. Залиште кекс у формі для охолодження, а коли він буде ледве теплий, видаліть з форми і наріжте шматочками.