Рецепт Кекс на йогурті фото

Кекс на йогурті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На сніданок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо любите солодку випічку - обов'язково спробуйте кекс на йогурті. Мінімум старань - максимум результату. Кекс виходить запаморочливим: зараз згадую - і слинки течуть

Опис приготування:

Кекс на йогурті - одне з моїх останніх кулінарних винаходів. Точніше, кондитерських. Спершу поставився до цього рецепту скептично, проте спробував приготувати - і не прогадав. Кекс завдяки йогурту виходить особливо ніжним, а полуниця надає йому трохи кислинки (зрозуміло, якщо полуниця не дуже солодка). В цілому, виходить прекрасний кекс до чаю або кави. Рекомендую!

  • Вершкове масло - 220 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Яйце - 3 штуки
  • Сік лимона - 3 Ст. Ложки
  • Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Грецький (звичайний) йогурт - 225 мілілітрів
  • Молоко - 1/3 склянки
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Свіжа полуниця - 340 грам
кекс на йогурті - фото крок 1
Беремо глибоку миску, змішуємо в ній борошно, сіль, соду і терту лимонну цедру.
кекс на йогурті - фото крок 2
За допомогою міксера збиваємо вершкове масло з цукром до легкості (близько 3 хвилин), потім, продовжуючи збивати, вводимо в суміш яйця (по одному).
кекс на йогурті - фото крок 3
Додаємо в суміш лимонний сік, йогурт, ванілін і молоко. Перемішуємо, потім додаємо борошняну суміш і злегка збиваємо.
кекс на йогурті - фото крок 4
В іншій мисці змішуємо не дуже дрібно нарізану полуницю з невеликим (буквально чверть склянки) кількістю борошна.
кекс на йогурті - фото крок 5
Додаємо ягоди в тісто для кексу, перемішуємо.
кекс на йогурті - фото крок 6
Форму для випікання злегка змащуємо вершковим маслом (щоб не пригоріло), виливаємо в неї наше тісто. Розрівнюємо, ставимо в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо 1 час.
кекс на йогурті - фото крок 7
Готовий кекс злегка охолоджуємо і подаємо. Приємного!

Схожі рецепти