Ванільні рогалики
(покроковий рецепт з фото)
Ванільні рогалики, або Ванілекіпферл - традиційна австрійська різдвяна випічка, прикрашає святковий стіл чи не в кожній австрійської сім'ї. Ділюся простим рецептом приготування.
Ванілекіпферл (в дослівному перекладі - ванільні рогалики) - дуже цікавий традиційний різдвяний рецепт, популярний в Австрії - а вже австрійці в випічці толк знають. За цим рецептом виходить неймовірно смачне, м'яке і розсипчасте, буквально тане в роті печиво. Що цікаво, печиво абсолютно не складне в приготуванні - на нього йде буквально 10-15 хвилин, решту часу або тісто лежить в холодильнику, або печиво запікається.
Рецепт ванільних рогаликів:
1. Масло натираємо на крупній тертці і додаємо в борошно. Перетираем в крошку. Додаємо ванілін і цукрову пудру, гарненько перемішуємо. Додаємо в суміш миндальную борошно. Знову перемішуємо.
2. Яйце збиваємо з ромом. Змішуємо борошняну і яєчну маси, швидко замішуємо тісто.
3. Тісто скочується в кулю, загортаємо в харчову плівку - і в холодильник на 2 годину.
4. Тісто дістаємо з холодильника, на присипаної борошном робочій поверхні розгортаємо в довгу смужку товщиною приблизно 1, 5 см. Включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів.
5. Нарізаємо наше тісто на смужки товщиною близько 1-1, 5 см. Формуємо рогалики. Краю не робіть занадто тонкими - інакше вони підгорять. Викладаємо рогалики на деко, застелений пекарської папером, і випікаємо 10-15 хвилин.
6. Готове печиво не повинно занадто підрум'янитися, воно повинно залишатися трохи блідим. Остужаем його, потім щедро посипаємо цукровою пудрою.
Готово!
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Ром темний - 2 Ст. Ложки
- Мигдалеве борошно - 100 грам (можна замінити звичайною)
Рецепт ванільних рогаликів:
1. Масло натираємо на крупній тертці і додаємо в борошно. Перетираем в крошку. Додаємо ванілін і цукрову пудру, гарненько перемішуємо. Додаємо в суміш миндальную борошно. Знову перемішуємо.
2. Яйце збиваємо з ромом. Змішуємо борошняну і яєчну маси, швидко замішуємо тісто.
3. Тісто скочується в кулю, загортаємо в харчову плівку - і в холодильник на 2 годину.
4. Тісто дістаємо з холодильника, на присипаної борошном робочій поверхні розгортаємо в довгу смужку товщиною приблизно 1, 5 см. Включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів.
5. Нарізаємо наше тісто на смужки товщиною близько 1-1, 5 см. Формуємо рогалики. Краю не робіть занадто тонкими - інакше вони підгорять. Викладаємо рогалики на деко, застелений пекарської папером, і випікаємо 10-15 хвилин.
6. Готове печиво не повинно занадто підрум'янитися, воно повинно залишатися трохи блідим. Остужаем його, потім щедро посипаємо цукровою пудрою.
Готово!