Рецепт Вафлі зі шпинатом фото

Вафлі зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Шпинат
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка, Вафлі

Хочу поділитися з вами рецептом дуже смачних закусочних вафелек зі шпинатом, вони ідеально підходять для сніданку або легкого перекусу, їх можна взяти з собою на роботу або в школу. Дивіться рецепт!

Отже, хочу показати вам простий рецепт, але дуже смачний! Читайте і запам'ятовуйте, як приготувати "вафлі зі шпинатом" . Для рецепта підійде будь-який шпинат: свіжий або заморожений. Якщо шпинат у вас розморозився, то обов'язково відіжміть його, якщо замерзлий, як у мене, то просто порубати ножем і все. Якщо свіжий - поріжте дрібно. Крім шпинату і в'ялених томатів можна покласти кунжут, зелень кропу або цибулі, спеції. Пробуйте, експериментуйте, все буде смачно!

  • Шпинат - 50 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крем - 120 грам
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • В'ялені томати - 3-4 штук
вафлі зі шпинатом - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Шпинат розморожувати не обов'язково, навіть краще, коли він заморожений. У сезон свіжої зелені замінюйте сміливо його свіжим.
вафлі зі шпинатом - фото крок 2
2. Яйця збийте міксером з сіллю і цукром.
вафлі зі шпинатом - фото крок 3
3. Коли маса стане пишною, додайте борошно і ще раз перемішайте міксером або віночком, як зручно, я все роблю міксером, лише змінюючи швидкість.
вафлі зі шпинатом - фото крок 4
4. Введіть борошно з розпушувачем, перемішайте тісто. Воно буде густуватої, нічого страшного, після додавання шпинату якраз стане консистенція потрібної.
вафлі зі шпинатом - фото крок 5
5. Ножем порубати дрібно шпинат, поріжте томати, їх кількість можна збільшити, я поклала п'ять половинок.
вафлі зі шпинатом - фото крок 6
6. Тісто для вафелек готове.
вафлі зі шпинатом - фото крок 7
7. Розігрійте вафельницу, у мене електрична, але рецепт підійде і для газової. Покладіть по дві столові ложки на кожну половинку. Змащувати вафельницу чи ні, питання індивідуальне, тут все залежить від покриття вафельниці. У мене тефлонова, тому змащувати не потрібно.
вафлі зі шпинатом - фото крок 8
8. Закрийте кришку і смажте вафлі по 2-3 хвилини кожну партію. Знову ж, час індивідуально, в залежності від потужності вашої вафельниці. Через 2-3 хвилинки загляньте під кришку, якщо вафлі придбали красивий золотистий відтінок, значить готові. Зніміть їх щипцями.
вафлі зі шпинатом - фото крок 9
9. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 8 великих вафелек.
вафлі зі шпинатом - фото крок 10
10. Ось такі вони всередині, дуже м'які і пористі!
вафлі зі шпинатом - фото крок 11
11. Полийте вафлі сметаною або майонезом, томатним соусом або будь-яким іншим і до столу! приємного!

Схожі рецепти