Вафлі зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом дуже смачних закусочних вафелек зі шпинатом, вони ідеально підходять для сніданку або легкого перекусу, їх можна взяти з собою на роботу або в школу. Дивіться рецепт!
Отже, хочу показати вам простий рецепт, але дуже смачний! Читайте і запам'ятовуйте, як приготувати "вафлі зі шпинатом" . Для рецепта підійде будь-який шпинат: свіжий або заморожений. Якщо шпинат у вас розморозився, то обов'язково відіжміть його, якщо замерзлий, як у мене, то просто порубати ножем і все. Якщо свіжий - поріжте дрібно. Крім шпинату і в'ялених томатів можна покласти кунжут, зелень кропу або цибулі, спеції. Пробуйте, експериментуйте, все буде смачно!
- Шпинат - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 120 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 150 грам
- В'ялені томати - 3-4 штук
1. Підготуйте продукти. Шпинат розморожувати не обов'язково, навіть краще, коли він заморожений. У сезон свіжої зелені замінюйте сміливо його свіжим.
2. Яйця збийте міксером з сіллю і цукром.
3. Коли маса стане пишною, додайте борошно і ще раз перемішайте міксером або віночком, як зручно, я все роблю міксером, лише змінюючи швидкість.
4. Введіть борошно з розпушувачем, перемішайте тісто. Воно буде густуватої, нічого страшного, після додавання шпинату якраз стане консистенція потрібної.
5. Ножем порубати дрібно шпинат, поріжте томати, їх кількість можна збільшити, я поклала п'ять половинок.
6. Тісто для вафелек готове.
7. Розігрійте вафельницу, у мене електрична, але рецепт підійде і для газової. Покладіть по дві столові ложки на кожну половинку. Змащувати вафельницу чи ні, питання індивідуальне, тут все залежить від покриття вафельниці. У мене тефлонова, тому змащувати не потрібно.
8. Закрийте кришку і смажте вафлі по 2-3 хвилини кожну партію. Знову ж, час індивідуально, в залежності від потужності вашої вафельниці. Через 2-3 хвилинки загляньте під кришку, якщо вафлі придбали красивий золотистий відтінок, значить готові. Зніміть їх щипцями.
9. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 8 великих вафелек.
10. Ось такі вони всередині, дуже м'які і пористі!
11. Полийте вафлі сметаною або майонезом, томатним соусом або будь-яким іншим і до столу! приємного!