Узвар в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Узвар - це кращий компот із сушених фруктів і ягід для всіх пір року. У цьому покроковому рецепті я навчу, як приготувати узвар в мультиварці. Так він вийде більш насиченим і смачним.
У рецепті вказані пропорції на 1 літр води, але краще, звичайно ж, відразу зварити більше З сухофруктів я використовую сливи, груші, яблука і абрикоси. Цукор можна не додавати, хто не любить. Замість цукру в готовий узвар можна додати мед.
- Вода - 1 літр
- Сухофрукти - 200 грам
- Цукор - 125 грам
1. Кілька разів промийте сухофрукти під проточною теплою водою.
2. Потім ошпарьте їх окропом, можна кілька разів.
3. Закладіть сухофрукти в чашу мультиварки і залийте їх водою.
4. Додайте норму цукру і варіть компот в режимі "суп" або "гасіння" 20 хвилин.
5. Коли програма вимкнеться, залиште узвар настоюватися на 6-8 годин в режимі автоподогрева. Узвар готовий!