Узвар
(покроковий рецепт з фото)
З давніх-давен у слов'ян великою популярністю користується узвар із сушених суміші ягід і фруктів. Це питво часто подається в різдвяний святвечір. На відміну від компоту, узвар НЕ вариться, а настоюється.
Перед вами прекрасний рецепт приготування чудового, зимового, десертного напою під назвою "узвар" . Згідно православним традиціям він є обов'язковим на різдвяному столі. До 18 століття узвар готувався тільки на свято, після його стали називати компотом і готувати в повсякденному харчуванні. Цілющі властивості і простота приготування зробили напій справжнім святом смаку. Походить назва напою від дієслова "заварювати", тому і узвар не варять, а доводять до кипіння і наполягають або ж відразу заливають окропом без кип'ятіння. Завдяки цьому корисні властивості напою залишаються. Мед додають тільки в теплий узвар, тому що при високій температурі його цілющі якості втрачаються.
- Сухофрукти - 300 грам
- Вода - 3 L
- Мед - За смаком
- Цукор - За смаком