Рецепт Узвар фото

Узвар
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, Різдво
Напої, Компоти

З давніх-давен у слов'ян великою популярністю користується узвар із сушених суміші ягід і фруктів. Це питво часто подається в різдвяний святвечір. На відміну від компоту, узвар НЕ вариться, а настоюється.

Перед вами прекрасний рецепт приготування чудового, зимового, десертного напою під назвою "узвар" . Згідно православним традиціям він є обов'язковим на різдвяному столі. До 18 століття узвар готувався тільки на свято, після його стали називати компотом і готувати в повсякденному харчуванні. Цілющі властивості і простота приготування зробили напій справжнім святом смаку. Походить назва напою від дієслова "заварювати", тому і узвар не варять, а доводять до кипіння і наполягають або ж відразу заливають окропом без кип'ятіння. Завдяки цьому корисні властивості напою залишаються. Мед додають тільки в теплий узвар, тому що при високій температурі його цілющі якості втрачаються.

  • Сухофрукти - 300 грам
  • Вода - 3 L
  • Мед - За смаком
  • Цукор - За смаком
узвар - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати узвар, переберіть сушені фрукти, позбавте їх від усього зайвого. Промийте фруктово-ягідну суміш в холодній воді, потім помістіть на друшляк і обдайте окропом. Замочіть сухофрукти в невеликій кількості холодної води для набухання.
узвар - фото крок 2
2. Візьміть каструлю (бажано з нержавійки), опустіть туди ягоди і фрукти, налийте холодної води.
узвар - фото крок 3
3. Доведіть до кипіння. Вимкніть плиту і залиште остигати. При температурі 60 градусів додайте мед, дайте настоятися. Узвар готовий. Смачного!

Схожі рецепти