Рецепт Журавлинний узвар фото

Журавлинний узвар
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування журавлинного узвару. Для старовинної російської кухні традиційними є цибульні, брусничне, капустяні, і журавлинні узвари. В основному такі узвари подаються з другими стравами.

Опис приготування:

Такі узвари є відповідником класичного уявлення про приправах, використовуваних у світовій кулінарії. Тут повністю присутній кислувато-пряна, кислувато-ароматна гамма. До того ж, кислота таких приправ природна.

Приготування:

Промиваємо ягоди журавлини (можна свіжі або заморожені), гарячою водою заливаємо і додамо трохи цукру. Підпалюють і tusim, поки цукор повністю не розчиниться. Klyukvu razdavlivaem, потім через ситечко акуратно її перетираємо. Тепер розчинний трохи борошна в невеликій кількості і охолодженому журавлинному соку, намагаємося ретельно перемішувати, щоб не було грудочок. Нагріваємо в каструлі журавлинний сік, потім виливаємо в нього борошно, розведену в соку, і до загустіння, на маленькому вогні уварюємо. При цьому постійно помішувати. Потім додаємо сюди ягоди журавлини, які у нас залишалися. Проварюємо ще хвилини три, постійно помішувати. Подається журавлинний узвар до м'яса в холодному, або ж в гарячому вигляді. Смачного!


  • Журавлина (заморожена або свіжа) - 200 грам
  • Пшеничне борошно - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 100 мілілітрів
Такі узвари є відповідником класичного уявлення про приправах, використовуваних у світовій кулінарії. Тут повністю присутній кислувато-пряна, кислувато-ароматна гамма. До того ж, кислота таких приправ природна.

Приготування:

Промиваємо ягоди журавлини (можна свіжі або заморожені), гарячою водою заливаємо і додамо трохи цукру. Підпалюють і tusim, поки цукор повністю не розчиниться. Klyukvu razdavlivaem, потім через ситечко акуратно її перетираємо. Тепер розчинний трохи борошна в невеликій кількості і охолодженому журавлинному соку, намагаємося ретельно перемішувати, щоб не було грудочок. Нагріваємо в каструлі журавлинний сік, потім виливаємо в нього борошно, розведену в соку, і до загустіння, на маленькому вогні уварюємо. При цьому постійно помішувати. Потім додаємо сюди ягоди журавлини, які у нас залишалися. Проварюємо ще хвилини три, постійно помішувати. Подається журавлинний узвар до м'яса в холодному, або ж в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти