Журавлинний узвар
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування журавлинного узвару. Для старовинної російської кухні традиційними є цибульні, брусничне, капустяні, і журавлинні узвари. В основному такі узвари подаються з другими стравами.
Такі узвари є відповідником класичного уявлення про приправах, використовуваних у світовій кулінарії. Тут повністю присутній кислувато-пряна, кислувато-ароматна гамма. До того ж, кислота таких приправ природна.
Приготування:
Промиваємо ягоди журавлини (можна свіжі або заморожені), гарячою водою заливаємо і додамо трохи цукру. Підпалюють і tusim, поки цукор повністю не розчиниться. Klyukvu razdavlivaem, потім через ситечко акуратно її перетираємо. Тепер розчинний трохи борошна в невеликій кількості і охолодженому журавлинному соку, намагаємося ретельно перемішувати, щоб не було грудочок. Нагріваємо в каструлі журавлинний сік, потім виливаємо в нього борошно, розведену в соку, і до загустіння, на маленькому вогні уварюємо. При цьому постійно помішувати. Потім додаємо сюди ягоди журавлини, які у нас залишалися. Проварюємо ще хвилини три, постійно помішувати. Подається журавлинний узвар до м'яса в холодному, або ж в гарячому вигляді. Смачного!
- Журавлина (заморожена або свіжа) - 200 грам
- Пшеничне борошно - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
Приготування:
Промиваємо ягоди журавлини (можна свіжі або заморожені), гарячою водою заливаємо і додамо трохи цукру. Підпалюють і tusim, поки цукор повністю не розчиниться. Klyukvu razdavlivaem, потім через ситечко акуратно її перетираємо. Тепер розчинний трохи борошна в невеликій кількості і охолодженому журавлинному соку, намагаємося ретельно перемішувати, щоб не було грудочок. Нагріваємо в каструлі журавлинний сік, потім виливаємо в нього борошно, розведену в соку, і до загустіння, на маленькому вогні уварюємо. При цьому постійно помішувати. Потім додаємо сюди ягоди журавлини, які у нас залишалися. Проварюємо ще хвилини три, постійно помішувати. Подається журавлинний узвар до м'яса в холодному, або ж в гарячому вигляді. Смачного!