Рецепт Узбецький плов з нутом фото

Узбецький плов з нутом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Овочі, Бобові, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді дуже рекомендую звернути вашу увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати узбецький плов з нутом. Неймовірно смачно, ситно, запашний!

Ідеально приготувати узбецький плов з нутом в домашніх умовах - не така вже й складне завдання, як може здатися. З покроковими рекомендаціями навіть новачок на кухні впорається без праці. Насичений смак страви, чудове поєднання рису, м'яса і нуту - це секрет приголомшливого плову для всієї родини. При бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші спеції, щоб зробити його більш ароматним.

  • М'ясо - 1 кілограм
  • Мал - 800 грам
  • Гайка - 1 Склянка
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Морква - 3-4 штук
  • Чилі - 1 штука
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Зіра - За смаком
узбецький плов з нутом - фото крок 1
1. Першим етап підготовчий - замочити нут в холодній воді на пару-трійку годин, рис промити як слід під проточною водою, підготувати м'ясо - очистити від плівок, нарізати невеликими шматочками.
узбецький плов з нутом - фото крок 2
2. Очистіть овочі, наріжте.
узбецький плов з нутом - фото крок 3
3. Найкраще узбецький плов з нутом в домашніх умовах готувати в казані, то якщо його під рукою немає, то використовуйте сотейник. Розігрійте як слід рослинне масло і опустіть туди спочатку цибулю.
узбецький плов з нутом - фото крок 4
4. Якщо ви досить розігріли масло, цибуля підсмажиться досить швидко. Слідом за ним відправте м'ясо (в даному випадку баранина).
узбецький плов з нутом - фото крок 5
5. Хвилин через 8-10, коли м'ясо злегка обсмажиться, додайте моркву. Обсмажте ще хвилин 5.
узбецький плов з нутом - фото крок 6
6. Додайте в казан нут, попередньо злив воду і промивши його під проточною водою.
узбецький плов з нутом - фото крок 7
7. Влийте воду, попередньо розчинивши в ній сіль. Помістіть зверху вимиту головку часнику і перець чилі (використовуйте в рецепт приготування узбецького плову з нутом мелений чорний перець, якщо не любите надто гостре).
узбецький плов з нутом - фото крок 8
8. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 10.
узбецький плов з нутом - фото крок 9
9. Акуратно дістаньте часник і перець, але не викидайте, вони ще знадобляться. Всипте рис. Важливо не перемішувати!
узбецький плов з нутом - фото крок 10
10. Слідкуйте, поки вода візуально випарується. Поверніть часник і перець, додайте зіру, приберіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою.
узбецький плов з нутом - фото крок 11
11. Приблизно через півгодини вимкніть вогонь, акуратно перемішайте і залиште настоюватися ще хвилин на 20-25 перед подачею.

Схожі рецепти