Рецепт Узбецький плов з нутом фото

Узбецький плов з нутом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді дуже рекомендую звернути вашу увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати узбецький плов з нутом. Неймовірно смачно, ситно, запашний!

Опис приготування:

Ідеально приготувати узбецький плов з нутом в домашніх умовах - не така вже й складне завдання, як може здатися. З покроковими рекомендаціями навіть новачок на кухні впорається без праці. Насичений смак страви, чудове поєднання рису, м'яса і нуту - це секрет приголомшливого плову для всієї родини. При бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші спеції, щоб зробити його більш ароматним.

  • М'ясо - 1 кілограм
  • Мал - 800 грам
  • Гайка - 1 Склянка
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Морква - 3-4 штук
  • Чилі - 1 штука
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Зіра - За смаком
узбецький плов з нутом - фото крок 1
1. Першим етап підготовчий - замочити нут в холодній воді на пару-трійку годин, рис промити як слід під проточною водою, підготувати м'ясо - очистити від плівок, нарізати невеликими шматочками.
узбецький плов з нутом - фото крок 2
2. Очистіть овочі, наріжте.
узбецький плов з нутом - фото крок 3
3. Найкраще узбецький плов з нутом в домашніх умовах готувати в казані, то якщо його під рукою немає, то використовуйте сотейник. Розігрійте як слід рослинне масло і опустіть туди спочатку цибулю.
узбецький плов з нутом - фото крок 4
4. Якщо ви досить розігріли масло, цибуля підсмажиться досить швидко. Слідом за ним відправте м'ясо (в даному випадку баранина).
узбецький плов з нутом - фото крок 5
5. Хвилин через 8-10, коли м'ясо злегка обсмажиться, додайте моркву. Обсмажте ще хвилин 5.
узбецький плов з нутом - фото крок 6
6. Додайте в казан нут, попередньо злив воду і промивши його під проточною водою.
узбецький плов з нутом - фото крок 7
7. Влийте воду, попередньо розчинивши в ній сіль. Помістіть зверху вимиту головку часнику і перець чилі (використовуйте в рецепт приготування узбецького плову з нутом мелений чорний перець, якщо не любите надто гостре).
узбецький плов з нутом - фото крок 8
8. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 10.
узбецький плов з нутом - фото крок 9
9. Акуратно дістаньте часник і перець, але не викидайте, вони ще знадобляться. Всипте рис. Важливо не перемішувати!
узбецький плов з нутом - фото крок 10
10. Слідкуйте, поки вода візуально випарується. Поверніть часник і перець, додайте зіру, приберіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою.
узбецький плов з нутом - фото крок 11
11. Приблизно через півгодини вимкніть вогонь, акуратно перемішайте і залиште настоюватися ще хвилин на 20-25 перед подачею.

Схожі рецепти