Узбецький плов з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді дуже рекомендую звернути вашу увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати узбецький плов з нутом. Неймовірно смачно, ситно, запашний!
Ідеально приготувати узбецький плов з нутом в домашніх умовах - не така вже й складне завдання, як може здатися. З покроковими рекомендаціями навіть новачок на кухні впорається без праці. Насичений смак страви, чудове поєднання рису, м'яса і нуту - це секрет приголомшливого плову для всієї родини. При бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші спеції, щоб зробити його більш ароматним.
- М'ясо - 1 кілограм
- Мал - 800 грам
- Гайка - 1 Склянка
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 3-4 штук
- Чилі - 1 штука
- Голівка часнику - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Зіра - За смаком
1. Першим етап підготовчий - замочити нут в холодній воді на пару-трійку годин, рис промити як слід під проточною водою, підготувати м'ясо - очистити від плівок, нарізати невеликими шматочками.
2. Очистіть овочі, наріжте.
3. Найкраще узбецький плов з нутом в домашніх умовах готувати в казані, то якщо його під рукою немає, то використовуйте сотейник. Розігрійте як слід рослинне масло і опустіть туди спочатку цибулю.
4. Якщо ви досить розігріли масло, цибуля підсмажиться досить швидко. Слідом за ним відправте м'ясо (в даному випадку баранина).
5. Хвилин через 8-10, коли м'ясо злегка обсмажиться, додайте моркву. Обсмажте ще хвилин 5.
6. Додайте в казан нут, попередньо злив воду і промивши його під проточною водою.
7. Влийте воду, попередньо розчинивши в ній сіль. Помістіть зверху вимиту головку часнику і перець чилі (використовуйте в рецепт приготування узбецького плову з нутом мелений чорний перець, якщо не любите надто гостре).
8. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 10.
9. Акуратно дістаньте часник і перець, але не викидайте, вони ще знадобляться. Всипте рис. Важливо не перемішувати!
10. Слідкуйте, поки вода візуально випарується. Поверніть часник і перець, додайте зіру, приберіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою.
11. Приблизно через півгодини вимкніть вогонь, акуратно перемішайте і залиште настоюватися ще хвилин на 20-25 перед подачею.