Угорські ватрушки
(покроковий рецепт з фото)
Для поціновувачів смачної домашньої випічки пропоную рецепт, як приготувати угорські ватрушки. Вони відрізняються від звичних нам, але зовсім не поступаються за смаком. Смачна, ароматна і повітряна випічка.
Такі ватрушки добре підійдуть для чаювання, а також ними можна пригостити друзів і родичів або дати з собою дитині в школу. Завдяки використанню лимонного соку і цедри у начинки особливий присмак, який і робить такі ватрушки особливими.
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Дріжджі - 8 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Жовток - 2 штуки
- Цукор - 230 грам(130 грам для тіста, 100 грам для начинки)
- Сир - 400-500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Підігрівають молоко, потім всипав дріжджі, перемішую і залишаю на 10 хвилин. В окремій мисці змішую заздалегідь просіяне борошно, цукор, жовтки, сіль. Через покладений час з'єдную борошняну і дріжджову суміш.
2. Вимішую тісто, якщо потрібно підсипаю борошно. Накриваю тісто рушником і залишаю на дві години на теплому місці.
3. Готую начинку: в миску кладу сухий сир, мою лимон і нарізаю дрібно цедру, додаю її до сиру, а також відвалів сік однієї половинки. Відділяю жовтки від білків, додаю жовтки, манку, сіль, цукор і перемішую. В окремій мисці збиваю білки, а потім акуратно ввожу їх до сиру.
4. Тісто, що підійшло, викладаю на поверхню, розкочують тонкий пласт і розрізаю його на квадрати.
5. Кожен квадрат ще трохи розкочують, викладаю всередину начинку і з'єдную всі кути. Викладаю ватрушки на змащений олією лист і залишаю на 15 хвилин. Після цього збиваю одне яйце і змащую кожну ватрушку.
6. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Готові ватрушки дістаю з духовки і посипаю цукровою пудрою.