Рецепт Угорські ватрушки фото

Угорські ватрушки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 16
Час приготування: 2 г. 55 хв.

Для поціновувачів смачної домашньої випічки пропоную рецепт, як приготувати угорські ватрушки. Вони відрізняються від звичних нам, але зовсім не поступаються за смаком. Смачна, ароматна і повітряна випічка.

Опис приготування:

Такі ватрушки добре підійдуть для чаювання, а також ними можна пригостити друзів і родичів або дати з собою дитині в школу. Завдяки використанню лимонного соку і цедри у начинки особливий присмак, який і робить такі ватрушки особливими.

  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Дріжджі - 8 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Жовток - 2 штуки
  • Цукор - 230 грам(130 грам для тіста, 100 грам для начинки)
  • Сир - 400-500 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Манька - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Сіль - За смаком
угорські ватрушки - фото крок 1
1. Підігрівають молоко, потім всипав дріжджі, перемішую і залишаю на 10 хвилин. В окремій мисці змішую заздалегідь просіяне борошно, цукор, жовтки, сіль. Через покладений час з'єдную борошняну і дріжджову суміш.
угорські ватрушки - фото крок 2
2. Вимішую тісто, якщо потрібно підсипаю борошно. Накриваю тісто рушником і залишаю на дві години на теплому місці.
угорські ватрушки - фото крок 3
3. Готую начинку: в миску кладу сухий сир, мою лимон і нарізаю дрібно цедру, додаю її до сиру, а також відвалів сік однієї половинки. Відділяю жовтки від білків, додаю жовтки, манку, сіль, цукор і перемішую. В окремій мисці збиваю білки, а потім акуратно ввожу їх до сиру.
угорські ватрушки - фото крок 4
4. Тісто, що підійшло, викладаю на поверхню, розкочують тонкий пласт і розрізаю його на квадрати.
угорські ватрушки - фото крок 5
5. Кожен квадрат ще трохи розкочують, викладаю всередину начинку і з'єдную всі кути. Викладаю ватрушки на змащений олією лист і залишаю на 15 хвилин. Після цього збиваю одне яйце і змащую кожну ватрушку.
угорські ватрушки - фото крок 6
6. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Готові ватрушки дістаю з духовки і посипаю цукровою пудрою.

Схожі рецепти