Рецепт Угорські ватрушки фото

Угорські ватрушки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Булочки, Ватрушки

Для поціновувачів смачної домашньої випічки пропоную рецепт, як приготувати угорські ватрушки. Вони відрізняються від звичних нам, але зовсім не поступаються за смаком. Смачна, ароматна і повітряна випічка.

Такі ватрушки добре підійдуть для чаювання, а також ними можна пригостити друзів і родичів або дати з собою дитині в школу. Завдяки використанню лимонного соку і цедри у начинки особливий присмак, який і робить такі ватрушки особливими.

  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Дріжджі - 8 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Жовток - 2 штуки
  • Цукор - 230 грам(130 грам для тіста, 100 грам для начинки)
  • Сир - 400-500 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Манька - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Сіль - За смаком
угорські ватрушки - фото крок 1
1. Підігрівають молоко, потім всипав дріжджі, перемішую і залишаю на 10 хвилин. В окремій мисці змішую заздалегідь просіяне борошно, цукор, жовтки, сіль. Через покладений час з'єдную борошняну і дріжджову суміш.
угорські ватрушки - фото крок 2
2. Вимішую тісто, якщо потрібно підсипаю борошно. Накриваю тісто рушником і залишаю на дві години на теплому місці.
угорські ватрушки - фото крок 3
3. Готую начинку: в миску кладу сухий сир, мою лимон і нарізаю дрібно цедру, додаю її до сиру, а також відвалів сік однієї половинки. Відділяю жовтки від білків, додаю жовтки, манку, сіль, цукор і перемішую. В окремій мисці збиваю білки, а потім акуратно ввожу їх до сиру.
угорські ватрушки - фото крок 4
4. Тісто, що підійшло, викладаю на поверхню, розкочують тонкий пласт і розрізаю його на квадрати.
угорські ватрушки - фото крок 5
5. Кожен квадрат ще трохи розкочують, викладаю всередину начинку і з'єдную всі кути. Викладаю ватрушки на змащений олією лист і залишаю на 15 хвилин. Після цього збиваю одне яйце і змащую кожну ватрушку.
угорські ватрушки - фото крок 6
6. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Готові ватрушки дістаю з духовки і посипаю цукровою пудрою.

Схожі рецепти