Угорські ватрушки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Легке і хрустке тісто, ніжна ароматна сирна начинка ... Хто з вас відязикаться від смачної ватрушки? Якщо у вас є готове листкове тісто, приготувати такі ватрушки простіше простого. Буде смачно!
Спекти угорські ватрушки під силу кожній господині. Особливо, якщо у вас в морозильній камері є готове листкове тісто. Для ватрушок прекрасно підходить і звичайне листкове, і дріжджове листкове тісто. Сир для начинки не повинен бути рідким! Якщо у вас все-таки начинка вийшла рідкуватий, додайте пару ложок манки, і нехай все постоїть хвилин 15. Як приготувати смачні угорські ватрушки з сиром, я розповім і покажу вам в цьому простому рецепті.
- Тісто листкове - 250 грам (просте чи дріжджове)
- Сир - 150 грам (нЕ вологий! )
- Яйця - 2 штуки(1 яйце і 1 білок)
- Цукор - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
В першу чергу дістаємо тісто, нехай воно розморозиться.
Одне яйце збиваємо з цукром до посветления. Білок від другого яйця збиваємо до міцної піни.
Сир протираємо через сито, додаємо до нього лимонну цедру і збите з цукром яйце. Перемішуємо.
В отриману масу додаємо збитий білок, акуратно перемішуємо.
Тісто злегка розкачати і наріжемо на квадрати. Сторони квадратів повинні бути не менше 10 см. У центр кожного викладаємо сирну начинку. Куточки квадратів змажемо жовтком.
І ретельно защипуємо кожну ватрушку зверху, защипніть як слідуючи куточки, щоб начинка при випічці не витікала.
Викладаємо ватрушки на застелений пергаментом деко, відправляємо їх в розігріту до 180-190 градусів духовку хвилин на 30.