Ватрушки угорські
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити смачну домашню випічку, але не охота підлягає возитися на кухні? Вам підійде рецепт, як приготувати ватрушки угорські. Їх роблять з інгредієнтів, які завжди є в холодильнику.
Тісто готується на основі сиру і маргарину, який попередньо відправляю в морозилку, щоб зручно було натирати його. Маргарин можна замінити вершковим маслом, а сир підійде домашній або покупний. Ватрушки можна прикрасити шоколадом або горішками, а також залишити як є.
- Маргарин - 150 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сир - 150 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки (окріп)
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 100 грам
- Шоколад - За смаком
- Курячий жовток - 1 штука
1. Маргарин заздалегідь відправте в морозильну камеру, так набагато простіше його натерти на тертці, подрібніть його в миску.
2. Руками розкришите сир в миску до маргарину.
3. Розмішайте соду в окропі, влийте отриману рідину до сиру і маргарину, додайте молоко, підсипати потроху борошно.
4. Замісити тісто, потім скачайте його в єдиний кулька.
5. Розділіть тісто на кілька частин, розкачайте кожну в тонкий пласт і виріжте кружечки.
6. Посипте кожен кружечок цукром, потім складіть навпіл, потім знову посипте цукром і складіть ще раз навпіл.
7. Краї кожної ватрушки притисніть виделкою, щоб в процесі випічки розплавлений цукор не витікав.
8. Розламайте плитку шоколаду на маленькі шматочки і прикрасьте випічку.
9. Розмішайте курячий жовток і змастіть їм кожну ватрушку, так у вас вийде гарна скоринка.
10. Надішліть ватрушки в розігрітий до 180 градусів духовку на 25 хвилин, можливо менше. Подавайте їх через 15 хвилин після того, як дістали з духовки.