Твердий сир з молока
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно смачний справжній сирний сир! Рецепт домашнього сиру такий простий, що його можна робити хоч кожен день! Я впевнена-сир, зроблений своїми руками, стане улюбленим ласощами на вашому столі!
Купити справжній смачний сир без консервантів і шкідливих речовин стає все важче і багато хто воліє готувати сир в домашніх умовах самі. На перший погляд процес приготування сиру з молока здається складним, але це не так. Молоко не обов'язково має бути домашнім, прекрасний сир виходить з покупного молока. Однак, якщо молоко знежирене, сир вийде жорстким і несмачним, так що молоко беріть великий жирності.
Такий чудовий сир підходить не тільки для бутербродів, але і в салатах він дуже хороший. Покроково я з Вами поділюся як приготувати твердий сир з молока.
- Сир - 500 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Сода - 0.3 чайних ложки

Підготуйте інгредієнти.

У металеву каструльку покладіть сир. Залийте його молоком. Поставте на повільний вогонь і варіть, постійно помішуючи ложкою або дерев'яною лопаткою.

Маса почне плавитися, спочатку стане рідкою, потім почне густіти. Не припиняйте її перемішувати. Варіть близько 30 хвилин.

Коли маса увариться майже вдвічі, стане густою і однорідною, додайте в неї шматочок вершкового масла і продовжуйте заважати, варіть ще близько 5 хвилин.

В окрему миску покладіть соду і сіль, вбийте куряче яйце і ретельно перемішайте суміш. Збийте до утворення піни, суміш повинна вийти повністю однорідної, без згустків білка, інакше потім в сирі будуть потрапляти білі вкраплення.

Підготуйте формочку, в якій буде застигати сир. Застелите її харчовою плівкою.

Яєчну суміш влийте до сирної маси. Добре перемішайте, щоб маса стала однорідною. Сирна маса збільшиться в об'ємі, стане рихлою і пишною, схожою на манну кашу. Продовжуйте варити на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Варіть близько 20 хвилин.

Чим довше будете варити масу, тим твердіше вийде сир.

Коли маса загусне і трохи охолоне, перекладіть у форму для застигання.

Верх накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник для застигання.

Дістаньте сир з форми.

Наріжте на шматочки.
Сирний сир підійде як на бутерброди, так і в салат.
Смачного!
Сирний сир підійде як на бутерброди, так і в салат.
Смачного!